Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Incertesa vs Esperança: El poder de la paraula

2-marato-2020-16 9

2-marato-2020-16 9

Incert, imprecís, no ben determinat. Cada dia, d'una forma molt conscient, utilitzem aquest mot per manifestar d'alguna manera el nostre desconcert davant tot plegat.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Heu provat a comptar les vegades que l'escoltem o la diem al dia? Em fixo que els mitjans de comunicació, els polítics, els personatges públics... en les seves aparicions han normalitzat el seu ús. A aquestes alçades de la història tothom sap dels efectes colpidors de les paraules. Per què no les usem de forma constructiva?

Els neurocientífics ho avisen: quan parlem o pensem de forma negativa, generem sentiments d'abatiment i d'inseguretat. El nostre cervell, sempre en procés de canvi, rep un missatge que provoca una reacció d'estrès i angoixa que l'impedeix pensar amb claredat. Això es tradueix en por i en un estat d'alerta continuats. Potser seria bo que els polítics, els personatges públics, els mitjans i nosaltres mateixos valoréssim quin tipus de vocabulari usem. Es vol continuar atemorint a la població o, amb prudència, se la vol esperançar? Valorem-ho, si us plau.

Participacions delslectors

Mésdebats