Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Gluten 'free' a Catalunya

gluten2

gluten2

Jo no soc celíaca però 1 de cada 100 persones ho és. Més de 74.000 persones a Catalunya ho són. Trobo que és una sort que organitzacions com l'Associació Celíacs de Catalunya fomentin i certifiquin que cada vegada més restaurants estiguin interessats a oferir plats sense gluten.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

I és que no és fàcil servir menjar apte per a celíacs: a més de controlar que la matèria primera no contingui gluten ni traces -no obligatòriament declarables segons la legislació actual-, han d'establir mètodes per evitar la contaminació creuada dels aliments, que pot produir-se quan es cuina en el mateix espai o amb els mateixos estris el menjar que conté gluten amb què no. Molts restaurants no estan familiaritzats amb aquests mètodes preventius, per això l'associació ofereix cursos de formació per incentivar-los a iniciar-s'hi i certificar-se.

La celiaquia és una malaltia, no una moda, i em sento orgullosa de viure en un lloc on es promou que cada vegada hi hagi més oferta d'alternatives per la gent que la pateix.

Participacions delslectors

Mésdebats