Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.
Gluten 'free' a Catalunya
gluten2
Anna Vila
Jo no soc celíaca però 1 de cada 100 persones ho és. Més de 74.000 persones a Catalunya ho són. Trobo que és una sort que organitzacions com l'Associació Celíacs de Catalunya fomentin i certifiquin que cada vegada més restaurants estiguin interessats a oferir plats sense gluten.
Entretots
I és que no és fàcil servir menjar apte per a celíacs: a més de controlar que la matèria primera no contingui gluten ni traces -no obligatòriament declarables segons la legislació actual-, han d'establir mètodes per evitar la contaminació creuada dels aliments, que pot produir-se quan es cuina en el mateix espai o amb els mateixos estris el menjar que conté gluten amb què no. Molts restaurants no estan familiaritzats amb aquests mètodes preventius, per això l'associació ofereix cursos de formació per incentivar-los a iniciar-s'hi i certificar-se.
La celiaquia és una malaltia, no una moda, i em sento orgullosa de viure en un lloc on es promou que cada vegada hi hagi més oferta d'alternatives per la gent que la pateix.
Participacions delslectors
Mésdebats
El debat
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Desconeixement Cita ITV: compte al testimoni MIL del cotxe si es va matricular a partir del 2008
- Infal·lible El truc casolà per netejar les portes de fusta que ja està de moda
- Els interessos no ho són tot Aquesta és l’edat límit per demanar una hipoteca a Espanya: ¿Ho sabies?
- Alimentació Si veus això a les nous, llença-les immediatament