Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Els tres escenaris dels propers 8 referèndums en lloc d'eleccions

zentauroepp40369553 sabadell referendum 1 de octubre ambiente gente votando anci180929175009

zentauroepp40369553 sabadell referendum 1 de octubre ambiente gente votando anci180929175009 / Nuria Puentes

Crec que es podrien aprofitar les pròximes eleccions per fer el que podrien ser considerats vuit referèndums, amb llibertat de participar-hi, en els següents escenaris i concretant compromisos legals.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

En primer lloc, el Parlament sol·licita a les candidatures de les quatre eleccions properes (Congreso, Senado, municipals, europees) que publiquin quin és el compromís per assolir un futur constitucional concret de Catalunya, assumit pels membres de la candidatura. En primera opció, l'Estat independent en forma de república ha de ser membre de la UE. En segona opció, l'Estat republicà amb hisenda i tribunal constitucional propis i tractat de fraternitat amb Espanya. I en tercera opció,  d'altres compromisos amb vincles Catalunya vs Espanya i vs UE.

En segon lloc, les candidatures expliciten que les persones elegides assumiran solidàriament el cost del control de mobilitat lliure però controlada, 100% fora de la presó, de les persones ara jutjades que siguin condemnades. Control només per evitar que surtin d’Espanya.

I en tercer lloc, dues etapes. La primera, el 23 d’abril publicació en el DOGC, mitjans de comunicació i parades de llibres o roses dels compromisos constitucionals o de reforma estatutària assumits pels membres de cada candidatura, així com dels compromisos amb costos del control del segon escenari. La segona, passat el 26 de maig es publica, també en el DOGC, el resultat dels vuit “referèndums”.

Participacions delslectors

Mésdebats