Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Intento imaginar justícia, pau i vida digna per a tothom"

zentauroepp11489543 bcn190809120935

zentauroepp11489543 bcn190809120935 / ARNAU BACH

Veient el que està passant en el context polític, amb intenció de ser positiu, he intentat imaginar que partits d'ideologia diversa podrien construir, si s'ho proposessin, un projecte esperançador a partir dels punts en comú que semblen tenir.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

He notat que coincideixen en que desitgen "un futur més just i en pau que beneficiï l'economia de Catalunya", com deia fa poc una activista que es queda curta al final. Tot i això intentaré començar per aquí. Val: Justícia d'acord amb les lleis que tenim, vàlides per a tots, sense parcialismes interessats. O bé, valor i unitat per fer-les canviar. Pau, resultat d'una justícia social que ens permeti viure a uns i altres amb dignitat, respecte i esperança, governi qui governi.

Si tan sols una coalició de govern fes funcionar això raonablement, el resultat seria un major benefici econòmic a repartir amb equitat segons les necessitats de cadascú. Seria genial si els seus programes contemplessin una mirada més oberta i social al món. Però observo, discrepant, que la cita només afecta "Catalunya", excloent la resta i afegint tot seguit la crítica victimista: "Només cal veure com reparteix l'Estat espanyol els diners".

Oh! És evident que els nacionalistes es creuen el melic del món. No sé si saben que som la segona Comunitat que té el PIB (2019) més alt de l'Estat espanyol, per poc menys de tres mil milions anuals respecte a Madrid, seguits amb la meitat per Andalusia i València. Consulteu-ho. No invento ni manipulo les dades com altres. La deducció és vostra. Senzillament, penso que el que voleu és justícia, pau i més diners per als que en majoria ja viviu prou bé. La resta no us importa gaire. A qui voleu convèncer? Amb aquestes mentalitats no ens podem imaginar res vàlid per a tothom. És una pena. Penso que ens cal més cultura i un federalisme en tota regla per poder arribar a entendre'ns.

Participacions delslectors

Mésdebats