Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Divulgació filosòfica a l'abast: "Que no ens faci mandra reflexionar"

zentauroepp7200344 nd exit libros    simon de beauvoir en su despacho noviembre190628141232

zentauroepp7200344 nd exit libros simon de beauvoir en su despacho noviembre190628141232 / ROGER VIOLLET

Des del 2015, existeix una publicació singular, feta aquí, des del país: una revista semestral de divulgació filosòfica, a l’abast de tothom -gratuïta i comprensible- que té com a destinataris estudiants, universitaris, intel·lectuals, i tota la gent a qui agradi pensar.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Ara acaba de publicar-se’n un nou exemplar, el del primer semestre del 2019. S’hi pot accedir molt fàcilment, a filoara.cat.

Tothom hi pot col·laborar, fent-se’n lector, autor o revisor. És senzill, permet accedir a temàtiques de notable actualitat, sempre amb un punt reflexiu: aquest nou exemplar tracta de “les revolucions”, aquells canvis sobtats, tan diferents d’una “evolució paulatina”, que comporten conseqüències intel·lectuals o socials transcendentals. N’hi ha hagut moltes: científica, gloriosa, francesa, industrial, cubana, del maig del 68, tecnològica, sexual... Se’n parla.

I ara ens convoquen a un nou tema: “dones filòsofes”. Es pretén remarcar i valorar, sense estridències, la qualitat filosòfica de tantes dones que s’han dedicat i es dediquen a la reflexió. La llista seria interminable: Cèlia Amorós, Elisabeth Anscombe, Hannah Arendt, Nancy Bauer, Simone de Beauvoir, Judit Butler, Victòria Camps, Clàudia Card, Nancy Cartwright, i moltes, moltes més.

Crec que tots som cridats a difondre “Filosofia, ara!” (filoara.cat), comentar-la i aportar-hi pensament: que no ens faci mandra reflexionar, no deixem que ens matin la filosofia, ni l’acadèmica ni la de la vida quotidiana.

Participacions delslectors

Mésdebats