Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

El dia que em vaig sentir maltractar pels empleats de Rodalies

zentauroepp46976588 rodalies190215170211

zentauroepp46976588 rodalies190215170211 / RICARD CUGAT

Sóc un usuari assidu de Rodalies i de ja certa edat. El dia 15 de febrer de 2019, cap a les 7:20, em disposo a agafar el tren de la línia R4, però hi ha una incidència; no m'ho penso dues vegades i vaig per canviar d'andana per agafar l'R2, ja que la meva destinació m'ho permet. Per canviar de l'andana de l'R4 a la de l'R2 cal sortir al vestíbul i tornar a validar el títol de transport -en el meu cas una trimestral d'una zona-.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

La màquina de validar de sortida no m'accepta el títol, així que em dirigeixo al punt de control, on la porta és oberta, i mentre passo comento a l'empleat que estic canviant d'andana (si els trens van bé, el marge de temps és curt: l'R4 surt a les 7:28 i l'R2, a les 7:31). Em diu quelcom, no l'entenc i m'aturo. Li repeteixo, afegint que l'R4 no funciona i que tinc pressa. És en aquest moment que aquest empleat comença a mostrar un tracte arrogant, fins i tot dient mentides com "usted cada día se mete conmigo" i amenaçant-me amb què "le voy a multar". Li recrimino el seu comportament i la seva actitud, li recordo que hi ha una incidència, que tinc pressa perquè vaig a la feina. No caic en el parany de mostrar-me agressiu o d'insultar. Demana la presència de dos empleats de seguretat, que em demanen el DNI. Davant d'una actitud tan ofensiva i la indefensió amb què em trobo, i veient que el tema empitjora, decideixo anar al punt d'atenció al client per tramitar la denúncia corresponent i també per trucar als Mossos.

Mentre estic fent la denúncia arriben els Mossos, els faig les oportunes consultes i em diuen que deixi el meu DNI a l'empleat, que procedeix a multar-me pels següents motius: "realitzar accions que poden pertorbar als usuaris, alterar l'ordre públic o pertorbar els serveis" i "mantenir un comportament que implica perill per la seva integritat física o per la d'altres usuaris i pel personal de la companyia".

Un usuari, veient la situació, m'ofereix altruistament el seu telèfon per si calgués testificar. Tant els dos empleats de l'atenció al client com la patrulla de Mossos poden constatar que no tinc un estat alterat, si bé estic molt indignat i em trobo indefens, ja que a més a més d'aguantar aquest mal tracte i les falses acusacions, ja no arribo a la feina a l'hora. Els empleats de seguretat empàtics, ni han vist res, ni han sentit res; com és obvi, no es jugaran la feina. Prèvia consulta als Mossos, m'aconsellen sobre com tramitar una queixa a l'OMIC.

En el cas que descric es va produir una mala praxi, amb prepotència, fanfarroneria, mentides i, com es veu en la multa, venjança, per part d'aquest empleat de Rodalies Renfe. En aquest cas, aquest empleat deixa una imatge pèssima de l'empresa. 

Participacions delslectors

Mésdebats