Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Conjugar el verb mobilitzar

zentauroepp42351398 madrid  01 03 2018 economia concentracion de pensionistas fr180301120342

zentauroepp42351398 madrid 01 03 2018 economia concentracion de pensionistas fr180301120342 / DAVID CASTRO

En aquest març del 2018 sembla que les mobilitzacions socials, i de reivindicació cívica catalana, s’han multiplicat. Ja era hora que la gent sortís al carrer. Que la ciutadania, en genera, hagi adquirít certa consciència.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Ara i aquí cal monilitzar-se i reivindicar la justícia social en els diversos àmbits: contra la precarietat laboral, a favor d’unes pensions dignes i perquè Catalunya pugui autogovernar-se de debò i salvar la seva llengua; també amenaçada pel malèvol article 155 de la CE .

M’agrada veure com es comença a “conjugar” de debò el verb mobilitzar, tant a Catalunya com a tot l’Estat Espanyol i a Europa en general. Ja n’hi ha prou d’enganyar, tot argumentant que s’ha acabat la crisi. Ara resulta que la “sortida de la crisi” implica més pobresa, desigulatats, malestar social i autoritarisme irracional. De fet, aquesta sortida en fals de la crisi no és més que una excusa per carregar-se o, si més no, deixar la democràcia buida de contingut politic i social.

De fet, aquestes mobilitzacions podrien signicar una neopolitització/repolitització d’unes classes mitjanes proletaritzades per una polítiques neoconservadores insostenibles, injustes, i nefastes.

Participacions delslectors

Mésdebats