Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Cal cuidar d'aquells als qui el capitalisme deixa a la cuneta

zentauroepp46750743 barcelona 28 01 2019  barcelona indigente sintecho  sin tech190315125413

zentauroepp46750743 barcelona 28 01 2019 barcelona indigente sintecho sin tech190315125413 / RICARD CUGAT

A les ciutats dels Estats Units cada vegada hi ha més indigents. San Francisco, New York, Austin... o Detroit i Pitsburg,  dos exemples de ciutats que han fet fallida. En altres temps, eren pròsperes gràcies a la siderúrgia i l'automòbil però, al tancar aquestes indústries han esdevingut ciutats fantasma, amb molts barris despoblats i en ruïna. L'opulència al costat de la misèria més absoluta.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Els Estats Units van ser, o potser encara ho són, el país de les oportunitats, esomni de molts immigrants de millorar la seva vida, d'un futur millor. Però també és la terra del capitalisme més salvatge, del " tant tens, tant vals", i els que no tenen res, res no valen. Sempre n'hi han hagut que s'han quedat tirats a la cuneta, per motius diversos, tant se val.

El fenomen no és nou, i sembla que de cara al futur anirà a més si no es prenen mesures per integrar els que es van quedant al marge d'aquest sistema tecnocapitalista que avança a la velocitat de la llum. Aquí, a la "pròspera" Europa, també hi és, ho podem veure cada vegada més a les grans ciutats. És clar que hi ha entitats que miren de posar-hi pedaços. A casa nostra, Arrels i Càrites en són dos bons exemples; però no n'hi ha prou. Cal que les diferents administracions s'hi impliquin, perquè en la societat del segle XXI no en pot quedar exclòs ningú.

Participacions delslectors

Mésdebats