Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Boira social: rèplica a la carta sobre Unamuno i la lectura fàcil d'estiu

Miguel de Unamuno, amb un posat estudiat, llegeix estirat al llit, al seu domicili del carrer de Bordadores, a Salamanca.

Miguel de Unamuno, amb un posat estudiat, llegeix estirat al llit, al seu domicili del carrer de Bordadores, a Salamanca. / ARXIU CÁNDIDO ANSEDE

Voldria comentar la carta '"En tiempo vacacional, la mente demanda lecturas de fácil comprensión"' publicada l'11-08-2019 per Joan Palacín, sobre l'obra de Miguel de Unamuno 'Niebla'.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

D'entrada, l'autor no va escriure aquesta novel·la per distreure la ment per vacances. Al contrari: l'obra es una profunda reflexió sobre una sèrie de qüestions que preocupaven Unamuno: el sentit de la vida, la mort, el destí, Déu i la llibertat humana. L'autor va combinar en vida la literatura, amb la filosofia i la política.

Cal recordar que Unamuno pertanyia a la Generació del 98, nascuda a partir d'una forta crisi del nacionalisme espanyol, i alhora, en filosofia, el corrent existencialista estava en el centre del debat.

Ara per vacances podem triar llibres d'evasió, o fer tot el contrari i llegir-ne alguns de reflexió, ja que actualment vivim diverses crisis: política, econòmica, social i cultural.

Participacions delslectors

Mésdebats