Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Badalona per la pacificació acústica

zentauroepp44654006 badalona 13 08 2018 los socorristas que vigilan las playas c180820161228

zentauroepp44654006 badalona 13 08 2018 los socorristas que vigilan las playas c180820161228 / FERRAN NADEU

El centre de Badalona pot semblar un lloc idíl·lic, però hi ha caps de setmana que hom es planteja demanar asil ben lluny. El dissabte dia 15, el soroll que començava a la platja dels Pescadors se sentia des de l'andana de l'estació de tren, a uns 650 metres. L'excusa era una trobada que per més inri duia el nom de Barcelona. Havia començat al migdia, era una rave autoritzada a mida de quatre (literal) estrangers nostàlgics dels patins de bota. Un festival havia rebut presumptament el vistiplau municipal sense tenir en compte les limitacions lògiques que marcarien ser una zona residencial. Els veïns han hagut de trucar als Mossos quan les hores de música desafiaven la salut mental. L'alcalde Alex Pastor a les xarxes es mostrava amoïnat pels danys que dos brètols havien causat sobre dos taulons del Pont del Petroli, a la Rambla probablement no hi devia posar peu. Més de 13 hores com un martell pneumàtic els DJ contractats se succeïen despietats.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Els veïns estan crispats, em parlen d'una recollida de signatures físiques i de l'entrega de les queixes abans de l'estiu, de la instància encara no hi ha una resposta. Discutim si han estat tots els caps de setmana i festius un malson per culpa de sorollosos d'actes promocionals o si ens van deixar respirar un. Una veïna demostra amb detall que tots i cadascun dels caps de setmana hi ha hagut una activitat de presumpte caire esportiu, cultural o recreatiu amb megafonia desmesurada. Ningú es queixa de les sardanes, el swing o altres activitats de baix impacte sonor i alt valor ludicosocial, es queixen dels falsos campionats de volei, rugbi, futbol platja, skates per exemple. Homenatges, reivindicacions, cantades, trobades gastronòmiques, etcètera tot al mateix lloc i tot amb un volum molt alt de microfonia i música escombraries. La rauxa dels visitants puntuals no permet pensar en els residents esgotats i l'Ajuntament vell i nou fent oïdes sordes. Badalona compta amb una extensa normativa ad hoc en vigor des de gener de 2012 que sembla paper mullat pels polítics i tècnics. La Guàrdia Urbana s'escuda en la responsabilitat consistorial i fa pensar que cap agent viu prou a prop per comprendre que una cosa és un permís d'activitat i una altra cosa una patente de corso.

Una veïna amb tres criatures i unes ulleres tan llargues i negres que se li confonen amb les sabates gairebé a punt de la llàgrima diu: "Em sap tan greu... és que jo voldria seguir vivint aquí". Se m'encongeix el cor, qui ha de marxar són els qui fan soroll i és l'Ajuntament qui ha de facilitar-ho.

Participacions delslectors

Mésdebats