Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Assange: ¿heroi o perill?

zentauroepp47717016 julian assange gestures as he arrives at westminster magistr190411154043

zentauroepp47717016 julian assange gestures as he arrives at westminster magistr190411154043 / Victoria Jones

Aquests dies hem pogut veure el rostre del fundador de Wikileaks. Com han passat els anys des de l'última imatge! El seu rostre lògicament ara està més envellit, però també hi hem pogut sorprendre la marca de la resistència amb què ha sabut mantenir el seu posicionament. Mentrestant, el Comitè per a la Protecció dels Periodistes ha mostrat la seva preocupació per la persecució que fa els EUA contra Assange.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

És evident que tota la informació que ha infiltrat al públic no es volia que fos sabuda per part de les autoritats de torn i que la forma com ho ha fet no deu ser legal del tot perquè si no no el podrien perseguir. Però si la llibertat d'expressió sempre ha de témer del que pugui fer un poder superior, llavors no existeix aquesta tal llibertat. Aquest home ha mostrat fets que certs països haurien preferit mantenir ocults.

Sigui com sigui, Assange continua sent per a uns un heroi i per d'altres, un perill. Alguns se solidaritzaran amb ell i d'altres el condemnaran perquè els secrets que ha desvelat o pot continuar desvelant poden ser beneficiosos o perjudicials segons el punt de vista des d'on es mirin. I algú així no pot agradar a tothom, i menys als poders que posa en evidència.

Participacions delslectors

Mésdebats