Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

17-A: mig any després

zentauroepp39731423 barcelona   18 08 2017    barcelona   decenas de transe ntes170901120237

zentauroepp39731423 barcelona 18 08 2017 barcelona decenas de transe ntes170901120237 / -JORDI COTRINA

A la Setmana dels Rahola vam assistir a la taula rodona 'Informar davant del terror: els atemptats de Barcelona'. La moderadora va ser la periodista Cristina Buesa. En primer lloc, Xavier Ramon, professor de la UPF va presentar l'informe que l'equip MediaACES havia fet sobre la cobertura informativa dels atemptats de Barcelona per part de la premsa digital. Seguidament, Patrícia Plaja va parlar sobre com es va fer la comunicació a les xarxes socials de part dels Mossos dels atemptats, i per últim Xavier Ramon va parlar de la informació gràfica per part dels mitjans d'aquests fets.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Durant l'exposició i el debat posterior amb els assistents es van posar de manifest com és de necessària, important i delicada a la vegada la informació a la ciutadania sobre uns fets inesperats violents des del primer moment que succeeixen. S'hi va destacar com cal informar d'allò que se sap i esmentar-ne la font quan es consideri oportú i no pas abans. També, com s'ha de tenir molta cura en com pot arribar la informació als familiars afectats. Com les imatges poden ser valorades en funció de si cal o no cal publicar-les. En aquest sentit, el codi deontològic establert és cabdal i d'obligat compliment.

Han passat sis mesos d'ençà dels atemptats jihadistes al nostre país, però, tal com s'hi va dir, sembla que hagi passat molt de temps, segurament perquè d'aleshores ençà l'activitat política ha estat molt més que intensa, per circumscriure-ho tot a un sol aspecte i no parlar de repressió.

Participacions delslectors

Mésdebats