Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Guia per enfortir les pestanyes: trucs fàcils i dieta

Guia per enfortir les pestanyes: trucs fàcils i dieta
5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hi ha persones que, per genètica, tenen unes pestanyes molt curtes. D’altres en tenen poca quantitat i els cauen molt. Hi ha els que tenen la sort de tenir unes pestanyes llargues i espesses, però molt rectes, per la qual cosa prefereixen arrissar-les i corbar-les... Per aconseguir unes pestanyes llargues i espesses no n'hi ha prou amb aplicar productes i oblidar-nos. S’ha de tenir molt en compte la seva neteja i cuidar-les diàriament, tant per fora com per dins. I és que sempre s’ha dit que unes pestanyes frondoses són la millor manera de fer destacar la mirada. Són la diferència entre una mirada cansada i una d’enlluernadora. Sense oblidar, pel seu lloc, la seva funció primordial: protegir els ulls, evitar que puguin fer-se malbé per l’entrada d’alguna partícula externa i fer de tendal per filtrar el sol.

Fins a arribar al seu creixement màxim (uns 10 mm), poden passar entre 4 i 8 setmanes; una espera raonable tenint en compte que només a la parpella superior n’hi sol haver entre 150 i 300 (i menys de 80, en l’inferior), observen els especialistes de L’Oréal. El seu cicle de vida consta de tres fases. L’anàgena, que dura entre 30 i 45 dies i és quan la pestanya creix dins del fol·licle pilós; la catàgena, entre dues i tres setmanes, el temps en què el fol·licle es contrau i la pestanya deixa de créixer, i la talògena, el període de repòs de fins a 100 dies després del qual la pestanya cau de manera natural.

Ull amb quantes en cauen

¿Quan deixa de ser normal aquesta caiguda? Quan es perden més de cinc pestanyes al dia o s’observen petites calbes. Llavors, el millor és acudir a un especialista.

Existeixen trucs senzills per millorar l’aspecte i fortalesa de les pestanyes. Aquests cinc són alguns dels més eficaços, segons els experts de Nutritienda.

 

Desmaquillar-se amb suavitat

No és necessari fregar amb força els ulls per desmaquillar-los. Així només aconseguirem arrencar-nos alguna pestanya. El més important és saber quin producte és el necessari per a cada moment. Per exemple, les màscares de pestanyes a prova d’aigua (‘waterproof’) s’han de desmaquillar amb un producte específic per a ulls, normalment amb fórmula bifàsica, que elimina el maquillatge sense haver de fer cap sobreesforç. En canvi, una màscara normal es desmaquilla amb facilitat amb una aigua micel·lar o un sabó netejador aptes per a ulls.

Remeis naturals

Abans d’aplicar qualsevol d’aquests trucs, és molt important que la pell estigui neta i seca. Per a això, el pas del desmaquillat i la neteja s’ha de fer correctament i amb compte. D’aquesta forma, les pestanyes absorbiran tots els nutrients que necessiten.

  • L’oli de ricí és un dels millors secrets. És ric en vitamina E i àcids grassos, per la qual cosa ajuda a hidratar els cabells i a incrementar la seva densitat. Només cal aplicar unes gotes sobre un bastonet i passar-ho suaument per l’arrel de les pestanyes, intentant que no entri als ulls.
  • L’oli d’ametlles, que ajuda a incentivar el creixement dels cabells i els enforteix. Unes quantes gotes en un gupilló net (raspall rodó per a pestanyes) o en un bastonet abans de dormir marcaran la diferència.
  • L’oli d’oliva, que conté vitamina C, biotina i àcids grassos. Després d’unes quantes setmanes aplicant-lo cada nit abans de dormir, les pestanyes es veuran més fortes, sanes i llargues.

Aplicar un sèrum específic

La manera més ràpida i eficaç d’enfortir les pestanyes i augmentar la seva espessor i quantitat. Aquests productes inclouen una gran quantitat de nutrients específicament enfocats per a aquest objectiu. En general, només és necessari aplicar-los una o dues vegades al dia i es notaran els efectes en un parell de setmanes. Solen portar un aplicador similar al dels perfiladors líquids, per la qual cosa és molt fàcil posar el producte just en l’arrel. També són útils per a les celles.

Suplements vitamínics

Si es nota que els cabells cauen més del compte o que les pestanyes no són tan voluminoses com sempre, pot ser interessant complementar l’alimentació amb un suplement a base de vitamines del grup B com la biotina o la vitamina B6 i de minerals com el zinc, el seleni i el ferro. Al mercat es pot trobar una àmplia gamma d’opcions de diferents marques. No obstant, és molt important visitar un especialista perquè avaluï la causa de la caiguda dels cabells.

Compte amb l’arrissador

És un aparell indispensable en la rutina de moltes persones, sobretot els que tenen les pestanyes molt rectes. No obstant, pot afavorir que aquestes es trenquin si són fràgils i fines. Per això, en alguns casos, pot ser més convenient limitar el seu ús o esperar que s’hagin enfortit.

És important incloure en la nostra dieta aquests nutrients:

És important incloure en la nostra dieta aquests nutrients:Zinc

És un dels minerals més importants en la salut dels cabells i necessari per frenar-ne la caiguda. Alguns aliments que el contenen són les carns vermelles, el marisc i les ametlles.

Biotina

També anomenada vitamina H i vitamina B8, és un altre dels nutrients essencials per als cabells i, en conseqüència, per a les pestanyes. Es pot trobar en un gran nombre d’aliments: ous, xocolata, ametlles...

Vitamina C

Entre altres coses, la vitamina C és un potent antioxidant que ajuda l’organisme a combatre els danys de l’envelliment. A més, contribueix a l’absorció de ferro, aquest mineral contribueix a la formació d’hemoglobina, juga un paper molt important, ja que l’anèmia és una causa de caiguda dels cabells. Igualment, la vitamina C afavoreix la producció de col·lagen, una proteïna que es troba de manera natural a les pestanyes que fa que aquestes siguin gruixudes i es mantinguin fortes. La vitamina C és present en moltes fruites i verdures: kiwis, taronges, pebrots, maduixes, bròcoli...

Notícies relacionades

Vitamina E

És un antioxidant que intervé en molts processos de l’organisme, millora el flux sanguini als fol·licles pilosos i les arrels i millora les puntes. Pot trobar-se en els olis vegetals, les avellanes, les ametlles, els espinacs, i els aliments enriquits.

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí t’explicarem què és l’últim crit al carrer i també les xarxes socials, i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registra't a Entre Tots i escriu-nos per explicar-nos les teves inquietuds o compartir les teves experiències.

Temes:

Club d'Estil