tots amb els bars

Núria Domingo: «Em toca fer menys hores perquè si faig les hores de sempre perdo diners»

La propietària de l'encantadora cafeteria El Racó del Café, en ple barri de Singuerlín, aguanta amb prou feines sense gairebé clients a qui servir.

entre-todos

entre-todos

2
Es llegeix en minuts
Andrea Santos

El Racó del Cafè, situat al barri de Singuerlín de Santa Coloma de Gramenet, és una de les poques cafeteries de la zona on poder-se asseure tranquil·lament a la terrassa a esmorzar amb un agradable cafè. La seva propietària, la Núria, és una apassionada dels dolços creatius que comparteix diàriament amb els seus clients i els seus seguidors d’Instagram. Amb una gran varietat de plats, tant salats com dolços, El Racó del Cafè ha aconseguit mantenir-se com un dels llocs favorits del barri des de fa anys. 

¿Per què ha decidit obrir?  Doncs per la mateixa raó que tots, suposo: és la meva feina i no puc quedar-me a casa sense fer res. Caldrà aguantar el que puguem.

¿Com calcula la compra de productes?  El que vaig venent és el que vaig reposant. Ara mateix tinc molta menys producció, per exemple en el cas de les begudes només estic venent cafès, perquè és una cosa que es poden emportar i prendre pel camí. Begudes tipus cerveses ja no en demano tantes.

¿Ha reduït la jornada? Faig menys hores, per no poder pagar ni els treballadors ni la llum per exemple, si faig les hores de sempre perdo diners. 

¿Ha invertit diners per al servei ‘take away’? Sí clar. Jo abans d’això no feia ‘take away’ perquè els meus clients venen a esmorzar aquí o a prendre el cafè abans de recollir els seus fills, ja que estem situats al costat de l’institut. 

¿Té la mateixa clientela de sempre? Són els habituals, sempre ve algun client nou, però sent una cafeteria petita en un barri tranquil els clients són els que hi ha. 

¿Ha hagut de fer algun erto? En el nostre cas no, com ja t’he dit som una cafeteria petita, només som tres treballant aquí.

¿Què espera de l’Administració? Doncs que ens donin un cop de mà, això està clar, quant a impostos, autònoms, tot en general, vaja. 

Notícies relacionades

¿Quines despeses necessitaria que li reduïssin? El que a nosaltres, i suposo que a tots, ens aniria bé seria que ens reduïssin els impostos, ho necessitem. Els impostos de terrassa mateix, jo no l’estic utilitzant però em toca pagar igual. Un altre tema és el lloguer que a mi no m’han reduït res, van fer moratòria però ho he de tornar tot. 

¿Quant temps calcula que podrà aguantar així? Màxim un mes, sense ajuts és molt difícil aguantar, els comptes no surten, he de continuar cobrint hores i pagant al personal, és que no puc.