GENT CORRENT

Gemma Prenafeta: "Connectem gent que vol fer coses"

Ha creat una aplicació per saber a temps real què fer a Barcelona o allà on siguis. Tecnologia i xarxes per compartir activitats

jcarbo42702680 gemma prenafeta180411133945

jcarbo42702680 gemma prenafeta180411133945

3
Es llegeix en minuts
Carme Escales
Carme Escales

Periodista

ver +

Londres. Estiu del 2014. Gemma Prenafeta (Lleida, 1995) feia tercer de Negocis i Màrqueting Internacional (ESCI-UPF) i va voler dedicar les vacances a reforçar el seu anglès. Va volar a la capital britànica i va repartir currículums. Cinc dies després, ja treballava de recepcionista en un restaurant, a Piccadilly Circus. Tocada per la música des de petita –el compositor de sardanes Josep Prenafeta, el nom del qual va batejar la plaça de l’Auditori de Lleida, era cosí del seu pare–, va créixer aprenent a tocar el violí i el piano. I a disfrutar de la cultura. Però, a l’acabar la jornada laboral en aquell Londres tan ple d’activitat, ¿on es podia anar?, ¿amb qui? 

–¿Allà i així va néixer la seva idea de l’app Sharify? Sí. Amb els companys de la feina sempre acabàvem fent una cervesa al sortir del restaurant, però jo sentia que en aquella ciutat podíem fer molt més, i que segur que hi havia més gent amb qui podíem compartir la cervesa o alguna activitat. Però jo em preguntava: ¿com saber a prop i ara què puc fer i amb qui més? Vaig pensar que seria ideal que amb una app ho sabés al moment.

–¿Com ha arribat a crear-la? Amb aquesta idea vaig tornar de Londres i vaig dedicar al tema el meu treball de carrera. Vaig tenir molta sort amb els mentors que vaig tenir. El meu professor Christian Rovira, que és director de Comunicació de l’escola ESCI-UPF, i després Jordi Priu, fundador i CEO de 101 Startups –inversors en empreses d’internet i aplicacions mòbils–, i Andrea Gamero, Global Brand Lead de Google, van ser grans ajudes una vegada vaig decidir desenvolupar l’aplicació que des d’ahir està disponible per a Android i iOS (www.sharifyapp.com).

–¿Com funciona? Qualsevol pot crear una activitat a Barcelona o on sigui, l’app està activa des de qualsevol lloc del món. I en un mapa de la ciutat o el lloc que sigui, apareix tot el que està programat ara i les pròximes hores. Tot és molt visual i en temps real: una barra del temps amb les 24 hores sobre la qual elegeixes l’hora que tens lliure i cinc emoticones que et porten a la mena d’activitat que prefereixes: cervesa; música; esport; cafè o naturalesa.

–¿Qui paga l’app i el seu manteniment? Vam ser una de les 10 startups seleccionades per a la preincubadora de Barcelona Activa. Això ja ens va ajudar molt. Amb un programador de Lleida, Diego Gaspar, a qui vaig retrobar gràcies a Facebook perquè havíem estudiat junts a la nostra ciutat, vam començar a dissenyar l’aplicació. I en una primera ronda de finançament vam obtenir 50.000 euros. Ara ja som quatre enginyers i jo en el projecte i al juny ampliarem la plantilla.

–¿És gratuïta per als usuaris? Sí, perquè l’objectiu que ens mou és connectar la gent que vol fer coses, posar en valor el concepte de share (compartir), que sigui realment una xarxa social de veritat, on la gent es troba en persona i comparteix activitats. La via per monetitzar-la és aprofitar que els negocis també organitzen actes, llançaments de producte i ofertes i treballar a partir d’això, però no fer pagar a l’usuari.

Notícies relacionades

–Ja vivim en l’era del sharing. En els meus viatges entre Barcelona i Lleida sempre faig servir Blablacar. Avui ho tenim tot a mà, amb serveis com Glovo, Deliveroo..., però en trobava a faltar un per compartir activitats a temps real, un concert o un partit de futbol, una cervesa o una obra de teatre; entrar web a web de cada teatre és un rotllo, i a Sharify pots compartir amb gent coneguda o no, l’app ja està en castellà i en anglès, és una xarxa social que socialitza de veritat.

–I la música, ¿on la va deixar? La música també m’ha guiat en això. La nostra app és una eina més per donar a conèixer els concerts i assistir-hi.