GENT CORRENT

Albert Carol: «Conèixer famosos és la meva manera de superar-me»

La seva malaltia l'ha portat a col·leccionar trobades amb personalitats, de la reina Sofia al papa Francesc

zentauroepp41147212 albert carol contra contraportada171202204913

zentauroepp41147212 albert carol contra contraportada171202204913 / CARLOS MONTANYES

3
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

Quan demà operin Albert Carol (Igualada, 1970), el noi ja tindrà més operacions que anys, concretament 48. Va néixer amb artrogriposi múltiple congènita, malaltia rara que redueix la mobilitat de mans i peus però que no ha aconseguit prendre-li la passió pel món de la fama: els seus problemes de salut i l’interès per les qüestions protocol·làries l’han acostat a tot un seguit de famosos que van des de la reina Sofia fins al papa Francesc, passant per Isabel Pantoja o Rafa 

¿Per què tantes operacions? –Cada cert temps em fan molt de mal tant les mans com els peus i no tinc més remei que demanar-ho als metges. Amb vuit mesos em van operar dos cops; des d’aleshores, cada any tinc una o dues intervencions. De petit gairebé no podia ni caminar, i he notat molta millora. Ara feia dos anys que res de res… però demà, un altre cop. Estic desitjant que arribi per tornar a la normalitat, tot i que al febrer m’espera una altra intervenció.

Una normalitat de tres mesos. ¿Qina mena de vida fa? –Miro de fer vida normal, però és difícil per treballar, ja que després de cada operació em toca estar un mes al llit. Com que em rasquen l’os, ho corregeixen o em posen plaques acostuma a ser molt dolorós i he de reposar. I és clar, a les empreses no els interessa que cada mig any desapareguis un mes.

¿A què es dedica? –Soc assistent de terra, treballo en el sector del protocol: AVE, hotels, fires… Perquè m’entenguis: si s’ha d’ensenyar una suite, l’ensenyo jo. Pijades.

¿És aquest interès pel protocol el que l’ha acostat a tants famosos? –En part sí, tot i que molts m’han volgut conèixer perquè els he enviat cartes explicant-los els meus problemes de salut.

¿Quines personalitats ha conegut? –Doncs unes quantes: Isabel Pantoja, la reina Sofia, Ana Obregón, Rafa Nadal, Los Vivancos, Gerard Piqué, Leo Messi o el papa Francesc. M’agradaria conèixer Isabel Preysler i Cristiano Ronaldo.

¿Com ha arribat fins a ells? –Amb Isabel Pantoja, per exemple, hi he mantingut una relació molt estreta. La vaig conèixer un any després que morís Paquirri: li vaig enviar una carta explicant-li el meu cas i dient-li que el meu somni era conèixer-la i vaig anar a molts dels seus concerts. Ara hem perdut el contacte.

¿Què li va dir a la reina Sofia o al Papa? –A la Reina la vaig conèixer quan tenia 20 anys: vaig estar a la Zarzuela parlant amb ella. Li vaig exposar el meu cas i li vaig demanar ajuda perquè llavors jo havia sol·licitat diverses vegades un punt de venda de l’ONCE i no me’l donaven. Al Papa el vaig voler conèixer en qualitat de malalt abans de la meva operació. Li vaig enviar unes cartes durant un any fins que em van trucar des del Vaticà per assistir a la seva audiència general. Quan el meu pare va agafar el telèfon va pensar que era broma.

¿Va poder parlar amb Francesc? –Molt poc. Es va interessar per la meva salut i em vaig emocionar moltíssim. Sobretot perquè jo he volgut ser monjo, però no hi he pogut entrar perquè els monestirs de Catalunya necessiten persones fortes en tots els sentits i jo no ho soc.

Notícies relacionades

¿Pot ser que utilitzi el món dels famosos com a teràpia? –Conèixer famosos m’ha ajudat molt a poder sortir i veure que serveixo per a alguna cosa. Crec que el meu testimoni té valor: poca gent amb 47 anys i 48 operacions deu haver viatjat i conegut tants famosos.

Sembla una mena de repte personal... –És que és exactament això: la meva manera de superar-me. ¿Saps quanta gent malalta vol anar a veure el Papa? A vegades penso que estic lluitant per tots ells.