LES PLATGES DELS LECTORS

Lluny de mirades indiscretes

La recomanació de Walter Noethilchs. 59 anys. Camioner de Colònia (Alemanya).

Lluny de mirades indiscretes TOTS_MEDIA_2

Lluny de mirades indiscretes TOTS_MEDIA_2 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
MARC ESPÍN
SANT POL DE MAR

A Walter Noethilchs li agradava bronzejar-se el cos nu a la Murtra, perquè la sorra és gruixuda com grans d'arròs i no s'enganxa a la pell. Tot i que no està catalogada com a platja naturista per l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, a la pràctica la Murtra és una de les nudistes més pures del litoral barceloní. La ubicació, als peus del barranc travessat per la carretera i la via del tren, manté una part d'aquesta platja allunyada de les masses i dels tafaners. Aquest és un altre dels motius pels quals Walter Noethilchs, alemany instal·lat a Barcelona fins al 2012, acostumava a venir a aquest tapís natural i aïllat en què s'observen corbs marins pescant al mar.

Walter recorda amb nostàlgia des de la freda Alemanya les tardes càlides a la Murtra. De vegades hi anava amb amics amb els quals jugava a futbol; d'altres, amb un grup de nudistes solters i solteres de Barcelona, que es van conèixer a través d'una web. S'hi aplegaven entre 15 i 20 persones de totes les edats. La feien petar i s'entonaven bevent vi i cava a tocar de l'aigua d'aquest racó natural que van batejar amb un nom secret: el dels pirates. Un nom secret per a una platja que acull diferents ambients, igual que les bones cases. Una senyora, que torna amb la seva mare a la urbanització del Farell, explica que a la dreta l'ambient és més masculí, més gai, i que en canvi a l'esquerra s'hi ajunten famílies naturistes amb nens, amigues i amics. Allà és on Walter es daurava al sol tot nu, relaxat i acalorat, mentre escoltava el grall dels corbs marins.

SANT POL DE MAR Longitud / amplada 670 m / 25 m. Classe Sorra gruixuda. Natural. Ocupació Mitjana. Platja tolerant amb el nudisme de difícil accés. A la part més oberta, alguns serveis com ara lavabos, dutxes, xiringuito i lloguer d'hamaques i para-sols.

Notícies relacionades

A la platgeta d'aquests pirates s'hi arriba caminant pel costat  de la via del tren, que transcorre gairebé enganxada al mar al llarg de tota la costa de Sant Pol; però no són pocs els que deixen el cotxe en un clariana de terra al costat de la nacional, abans d'arribar al poble des de Canet, i la creuen per sota a través d'un fosc, angost i florit túnel per on els dies de pluja baixa un torrent. Al sortir, tot i que no ho haurien de fer, travessen la via, nua, sense tanques, i ja són a la Murtra: una prima veta de sorra i roques entre les quals s'han format un grapat de caletes, altes o baixes, obertes o amagades, totes diferents, però totes nudistes de debò, sense mirades indiscretes i amb una bandada de cossos a la intempèrie sobre grans d'arròs.

Digueu-nos quina platja preferiu a entretots.elperiodico.catentretots.elperiodico.cat