LES PLATGES DELS LECTORS

Retir familiar i acomodat TOTS

Retir familiar i acomodat TOTS_MEDIA_2

Retir familiar i acomodat TOTS_MEDIA_2 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
MARC ESPÍN
ROSES

Una caravana de cotxes grans i cars marca el camí a Canyelles Petites. Són jubilats, parelles i famílies amb nens que vénen de França, Holanda i Barcelona per disfrutar de les vacances d'estiu en aquesta petita platja de l'Alt Empordà. Lloguen apartaments amb vistes al mar o s'allotgen als seus palauets d'estiu, distribuïts pel vessant de la muntanya. Una muntanya que sembla un amfiteatre de roca i formigó i que té per escenari aquesta platja de sorra menuda i aigües nítides al fons. En hora punta, està plena de gent daurant-se al sol o xipollejant a la riba. Els xavals surten al mar amb motos aquàtiques i alguns nens francesos es diverteixen buscant crancs entre les roques.

ROSES Longitud/amplada 350 m / 25 m. Tipu de platja Sorra fina. Semiurbana. Ocupació Alta. Platja familiar amb tots els serveis. Lavabos, gandules, para-sols, caiacs i patins de pedals. Aparcar-hi en temporada alta és difícil, però s'hi pot arribar en bus des de Roses.

Robert Mestres ja no es diverteix tant a Canyelles Petites perquè associa aquest lloc amb feina. Té diverses propietats als vessants que miren al mar i les lloga en temporada alta, així que, quan ve, és per tenir cura del manteniment: una mà de pintura, arreglar una mica el jardí... Tot i les responsabilitats, el Robert recomana aquesta platja per diversos motius. Perquè gràcies a aquestes muntanyes circumdants i a l'orientació sud, Canyelles Petites aprofita totes les hores de sol i està protegida de la freda tramuntana que tant castiga la costa de l'Empordà. I perquè l'ambient és relaxat, familiar i acomodat, tres característiques que es noten en el bon tracte que donen als apartaments. I encara que ell s'ha beneficiat de la urbanització de l'entorn i de l'afluència massiva de turistes, reconeix que al juliol i l'agost és massa i que la platja se satura.

Notícies relacionades

Per aquest motiu, el Robert prefereix venir al setembre o recordar els estius dels seus vint-i-tants, en què capejava la massificació sortint al mar a bord de la seva menorquina. En aquesta barcassa de fusta amb motor intraborda feia travessies costaneres amb la seva parella i els seus amics o simplement passava les hores flotant davant la platja, al marge del bullici, nedant en les aigües vidrioses de la badia. Els càlids records de joventut, el regust d'una paella groga i marinera a la terrassa de casa seva i la tranquil·litat que proporciona estirar la vista sobre el blau del mar configuren el retir familiar i acomodat que aquest jove empresari de Vilafranca també espera per a ell de cara al dia de demà.

Digueu-nos quina és la vostra platja favorita a entretots.elperiodico.catentretots.elperiodico.cat