LES PLATGES DELS LECTORS

De tot i per a tothom

De tot i per a tothom TOTS_MEDIA_2

De tot i per a tothom TOTS_MEDIA_2 / JOSEP GARCIA

2
Es llegeix en minuts
MARC ESPÍN
SALOU

La platja de Ponent és un parc d'atraccions. Hi ha tanta gent i tanta activitat al llarg dels seus 1.100 metres d'aigua, sorra i ciment que sembla una Fira d'Abril a l'agost o una historieta d'¿On és Wally? a la platja. El passeig de Miramar és un anar i venir de patinadors sense samarreta, ciclistes ostentosos i runners amb els cascos posats i l'smartphone enganxat al braç. Com a Venice Beach, però en cutre. La platja de Ponent és una mala partida de Tetris, un poti-poti de peces que no encaixen: tovalloles, para-sols, gandules, xiringuitos, quioscos, papereres, dutxes, passarel·les, matalassos i cossos de totes les formes i colors.

Salou es va reinventar com a destí turístic després de fracassar com a port comercial al segle XIX. Però va ser sobretot a partir dels anys 60 del segle passat quan es va convertir en la ciutat de vacances que és avui. María Gavaldà no ha deixat d'anar-hi des d'aleshores. Primer de petita, amb els seus pares. A mitjans dels 70, al voltant de la vintena, organitzava escapades amb les seves amigues de Barcelona. Es passaven el dia a la platja de Ponent empastifades d'una crema marró que les posava negres i que ja no existeix. A la nit, se n'anaven de marxa, a ballar, a enamorar i a enamorar-se. Aquells bons temps de María no disten gaire dels que viuen ara els joves que estiuegen a Salou, tret del fet que hi ha més guiris i la platja està més massificada.

Notícies relacionades

En els anys 90, María va tornar ja casada i amb el seu fill a la platja de Ponent, que és perfecta per als nens perquè el mar és càlid i poc profund. Avui compta, a més a més, amb tots els serveis i amb parcs infantils dins i fora de l'aigua. I si hi ha ganes de més atraccions, a Port Aventura. Segurament per això, la vora de la platja està plena de nens amb pares, nens sols, nens amb altres nens, nens construint castells de sorra, nens jugant a atrapar-se amb les onades i nens que esvaloten en alemany, rus, francès o anglès. Però també hi ha adolescents flirtejant, amics jugant amb plats voladors i mares, pares i avis rostint-se com pollastres. María, no obstant, ja no aguanta ni el sol de Ponent ni el bullici de Salou, així que quan ve prefereix fer escapades culturals com la ruta Gaudí. Però continua allotjant-se a Salou, pel que va ser i perquè té de tot i per a tothom.

PLAYA DE PONENT SALOU Longitud/amplada:  1.100 m / 30 m Tipus de platja: Sorra fina. Urbana. Ocupació: Alta Tota mena de serveis: lloguer de gandules, para-sols, caiacs, patins, parcs infantils... Té lavabos i accés per a persones amb mobilitat reduïda. Ideal per a nens.

Digueu-nos quina és la vostra platja favorita a entretots.elperiodico.cat