LES PLATGES DELS LECTORS

On pesquen les discos

1
Es llegeix en minuts
MARC ESPÍN
EL VENDRELL

Les Madrigueres és l'últim tram de platja verge que queda a la comarca del Baix Penedès, ubicada entre Coma-ruga i Calafell. Aquesta àmplia franja de sorra fina, que pertany a una àrea protegida de dunes i aiguamolls és la platja preferida de les famílies al matí i dels joves en la trentena de la zona, com Lidia Rey, a la tarda.

A parer de la Lidia la platja val la pena per tres motius: el pàrquing salvatge de terra i herbes on sempre hi ha espai per aparcar; la tranquil·litat de l'entorn natural, apartat del formigó urbà, i el xiringuito, un mòdul prefabricat i lleig que fa més de dues dècades que anima les tardes i les nits de l'estiu. La Lidia sap que hi pot anar sola i que sempre hi trobarà algun dels amics amb els quals acostuma a sortir.

A mitja tarda Les Madrigueres reuneix un ambient juvenil. A la zona reservada per a kitesurfistes, quatre amics han aparcat els arreus i fan equilibri sobre una corda lligada entre dos pals. Alguns nens els observen bocabadats mentre altres fan volar estels. Els seus pares i mares són joves i la majoria llueixen algun tatuatge. Dues noies de vint-i-tants juguen a pales en biquini. No és casual que les discoteques de temporada vinguin a pescar clients a aquesta platja. Ara fa temps que la Lidia no veu passar promotors repartint polseres, però al xiringuito hi ha penjades lones amb publicitat de dues sales de Calafell.

Les taules estan plenes i els que van i vénen del pàrquing paren a la barra a saludar un paio de trenta-tants, amb els cabells llisos, que parla baixet i sense pressa. És l'Edu, el responsable del xiringuito. A mig agost, a la tarda, organitza campionats de voleibol.

Notícies relacionades

Però quan més s'anima la platja és a la nit. No totes. Els dimecres toca monologuistes i menú de botifarra i beguda per vuit euros. Els divendres, tablao flamenc, música patxanga

LES MADRIGUERES EL VENDRELL (BAIX PENEDÈS) Longitud/amplada  1.650 m / 52 m Tipus de platja Sorra  fina  / Verge Ocupació Mitjana Està ubicada en una zona protegida.  Lavabo públic. Té un espai reservat a esports de vent, com el vol d'estels o el 'kitesurf'.

Digui'ns quina és la seva platja favorita a entretots.elperiodico.cat