LES PLATGES DELS LECTORS

Diversitat i tolerància

2
Es llegeix en minuts
MARC ESPÍN
BARCELONA

A les deu del matí el sol de Barcelona encara és una taronja acabada d'agafar. A la platja de la Mar Bella, recuperada el 1992 al front marítim del Poblenou, encara hi ha lloc per a molta gent. El Chiringay, ubicat al cor d'aquest sorral naturista i divertit, esquitxat de burilles, traça una franja imaginària fins al mar en què es troben dues formes de viure la platja. A l'esquerra, més banyadors, més crema solar, més criatures. A la dreta, menys roba, menys para-sols, menys dones. Aquí és on es concentra la quantitat més gran de cossos tal com van venir al món. En el punt de confluència, tots els ambients de la Mar Bella conviuen en harmonia. Parelles gais, homes sols, famílies amb nens, llauners, massatgistes orientals i José García, que hi ha vingut amb quatre amigues.

A les dotze del migdia, el sol ja és una taronja confitada sobre la Mar Bella. La poca sorra que queda lliure entre tovalloles abrasa els peus descalços i enlluerna fins i tot els que es tomben boca terrosa. Allà on trenquen les onades, el mar és una sopa que vessa humanitat. A pocs metres d'allà, sota un para-sol blau, un homenot treu una cervesa d'una nevera diminuta. Es refresca, i de tant en tant, s'aixeca i passeja per la sorra, nu. Ningú se'n sorprèn. A la vora de l'aigua, un grup de joves recullen les ampolles buides. Se'n van perquè no hi ha ressaca que aguanti aquesta calor però, sobretot, perquè al vespre comença una altra festa en un club de la Rambla.

Notícies relacionades

A José García li encanta aquesta platja pel seu ambient jove, divers i tolerant. És de Nou Barris, però fa un any que viu a Madrid i ja estava boig per tornar-hi, respirar la brisa del mar i treure's el moreno paleta que ha agafat a la capital. A la Mar Bella se sent còmode i es diverteix. Només el molesta, diu, que es facin servir els banys per a altres funcions que no siguin les pròpies. I és que a la tarda la música del Chiringay anima tot tipus de festa. En aquest xiringuito, espontani, desvergonyit i sense complexos, va celebrar el José l'estiu passat una pink party. Era la festa d'aniversari del Borja, un amic. Es van vestir de color rosa i el dia els va sorprendre bevent i ballant, però no va caldre que els fes fora ni la policia ni aquest sol del migdia que fon com si fossin de xocolata els cossos despullats de la Mar Bella.

LA MAR BELLA BARCELONA Longitud / amplada 500 m/ 40 m Tipus de platja Sorra mitjana /Urbana Ocupació Alta Platja nudista amb bandera blava. Disposa de dutxes, lavabos i accés per a minusvàlids . Ideal per a nens.

Digueu-nos quina és la vostra platja favorita a entretots.elperiodico.cat