LES PLATGES DELS LECTORS

El monòlit dels nens

La recomanació d'Anna Valls . 31 anys. Esteticista de Barberà del Vallès

2
Es llegeix en minuts
MARC ESPÍN
PALAMÓS

Hi ha platges en què la marea llança  multituds atretes per la bellesa de l'entorn o les seves aigües. I d'altres a les quals el temps arrossega fidels de tota la vida i nostàlgics que busquen records d'infància. És el cas del Cavall Bernat, un racó tranquil a l'extrem nord de la platja Gran de Platja d'Aro (Baix Empordà), presidit per un monòlit de set metres que li dóna nom.

La platja Gran té més de dos quilòmetres de sorra i grava atrapats entre el mar gelat de la Costa Brava i la serralada freda de gratacels que alberguen milers d'estiuejants de molt aquí i de més enllà. Una espècie de parc d'atraccions de platja amb totes les comoditats, obert dia i nit i ple a vessar de gent. I en aquest mullader de gent, Cavall Bernat emergeix com una raresa.

A prop de l'aigua, un nen ros de 7 anys escala una roca d'un metre d'alt i salta una vegada i una altra a la sorra. «¡Mira, papa, mira!» El seu pare l'observa. Mentrestant, la seva mare busca la crema a la bossa del Mercadona. Aquest nen podria ser l'Anna Valls fa 24 anys, tot i que ara se sent més identificada amb aquesta mare i moltes més. El Cavall Bernat reuneix més famílies locals que turistes, la majoria són veïns dels apartaments que hi ha al davant, on l'Anna estiuejava a finals dels 80.

De petita hi anava amb els seus avis. Solia fer paelles de pedres i petxines perquè per a castells no donava, ni dóna, la seva sorra gruixuda. Però s'ho passava pipa a l'aigua buscant eriçons, musclos i altres ingredients.

Res com el seu plat estrella al seu lloc favorit, al qual s'accedeix de dues maneres. Una, aparcant a Platja d'Aro i baixant per latravessia Cavall Bernat fins a la sorra. L'altra,  fent un passeig pel camí de Ronda que va des de Palamós vorejant cales que irrompen i s'amaguen entre pins i penya-segats: Belladona, Canyers —diminuta i naturista-, cala del Pi, Sa Cova, Rovira...

Notícies relacionades

I al final, Cavall Bernat. Aigües profundes i sorra gruixuda. I encara que diuen que per als nens és millor una platja de sorra fina o d'aquestes que no et cobreixen per més que caminis, l'Anna porta aquí els seus fills, els empastifa de crema, i al sortir de l'aigua els buida els banyadors carregats de pedres com feien amb ella. Records per no oblidar: records de quan era petita i del cel plovien  pilotes blaves de Nivea.

PLATJA D'ARO (BAIX EMPORDÀ) Longitud/amplada 30 m /40 m Tipus de sorra Gruixuda /Platja urbana. Ocupació:  Alta. Platja familiar amb bandera blava. Compta amb lavabos públics,  accés per a minusvàlids i servei de lloguer de gandules i para-sols.

Digueu-nos quina platja preferiu a entretots.elperiodico.cat