Restriccions després de les festes

Allau de cancel·lacions al turisme rural pel nou confinament a Catalunya

  • Després de la bona campanya de Setmana Santa, el sector torna a rebre una clatellada per les noves restriccions aprovades per la Generalitat

Allau de cancel·lacions al turisme rural pel nou confinament a Catalunya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sector turístic català s’enfronta a un nou obstacle després del nou confinament comarcal aprovat pel Procicat que entra en vigor a la mitjanit d’aquest dijous. Des que dimecres es van anunciar aquestes noves restriccions, les cases rurals i els càmpings han rebut una allau de cancel·lacions que podrien fer tancar la majoria d’establiments turístics fins a nou avís.

Segons Montserrat Coberó, de la Confederació Catalana d’Agroturisme i Turisme Rural, el sector continuava rebent reserves de cara a l’estiu i els caps de setmana dels pròxims mesos després de la bona ocupació que han registrat els hotelers durant la Setmana Santa.

Tornen a tancar

«Tot just anunciar el nou confinament comarcal van començar les cancel·lacions», ha declarat Coberó. La representant de Turalcat també ha afegit que gran part del turisme rural es veurà obligat a tornar a tancar, ja que no és comú que les cases rurals acullin visitants de la mateixa comarca.

Per part seva, el president de la Federació Catalana de Càmpings, Miquel Gotanegra, lamenta que el nou confinament perimetral els hagi «trencat tots els plans».

Com ell mateix declara, entre el 40% i el 50% dels càmpings catalans havien obert per Setmana Santa. No obstant, la majoria es planteja tornar a tancar, ja que aquest tipus d’establiments turístics tenen «molt complicat» funcionar només amb gent de la mateixa comarca.

Esperen solucions de cara a l’estiu

Notícies relacionades

Esperen solucions de cara a l’estiuPer a Gotanegra, l’estructura dels càmpings és massa complexa per continuar obrint i tancant intermitentment, i ha atribuït aquest «important problema» a una «total falta de planificació» per part de la Generalitat, a qui ha demanat que agiliti la vacunació perquè es pugui reactivar el turisme al més aviat possible.

Les vacances de Setmana Santa han demostrat, segons Coberó, que la gent «té moltes ganes de sortir». La representant de Turalcat també ha expressat que espera que la situació millori al més aviat possible per tornar a obrir de cara al pròxim estiu, després de la mala temporada estival de l’any passat.