diversió anti-Covid

La Santa omple la Costa Brava de música, gastronomia, artesania i moda

El festival d'oci familiar acull fins al 30 d'agost actuacions en directe i paradetes de menjar, entre altres ganxos

la-santa-market

la-santa-market / joan cebria photographer

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio

Gastronomia, música en directe en petit format, espectacles, copes, activitats infantils, cultura, oci, artesania, moda i 14 terrasses independents... Llegit així, sembla una proposta d’oci d’abans de la pandèmia. Però, no, és de l’estiu del 2020. A Santa Cristina d’Aro. Es tracta de La Santa, un complex enorme (ha afegit 9.000 metres quadrats més per esponjar els espais pel coronavirus) ubicat al recinte del Santa Cristina Horse Club de Santa Cristina d’Aro (Girona), que l’any passat va acollir 150.000 persones i que en aquesta edició ha plantat cara a la Covid-19 a base de diversió diària (amb estrictes mesures de seguretat sanitària) de 18.00 a 1.00 hores.

No se sap quanta gent hi anirà fins al dia del tancament, diumenge, 30 d’agost, tenint en compte, a més, que l’entrada només costa 2 euros i és gratuïta accedint des del pàrquing (deixar-hi el cotxe costa 6 euros i regalen una cervesa). Però sens dubte es comptaran desenes de milers, com va passar en les edicions anteriors. En l’actual, hi ha novetats com el cicle ‘Unplugged Music Experience’, on actuen en format acústic noms de l’altura de Cepeda (15 d’agost) i Blaumut (22 d’agost).

Més de 100 espectacles gratuïts en petit format

Però l’agenda va més enllà d’aquestes actuacions, que costen a partir de 25 euros. Es despleguen més de 100 espectacles gratuïts en petit format, la majoria concerts d’artistes locals d’una infinitat de gèneres, als sis escenaris diferents preparats.

També hi ha activitats i tallers infantils, com minimotos a la tirolina, un laberint, un minigolf, un Pony Club i fins i tot un ‘escape room’, paradetes d'artesania (moda, interiorisme, complements, joguines i una nova zona de productes gurmet), cercaviles, festes temàtiques, animació, ioga gratuït a l’aire lliure per a adults i famílies, màgia, monòlegs...

Oferta gastronòmica potent

Notícies relacionades

L’oferta gastronòmica és un altre dels grans pilars de La Santa. Barbacoes, còctels, creps, gelats, cuina vegana, sucs ‘healthy’, arrossos, pizzes, sushi, cuina asiàtica, cuina mexicana i un racó ambientat com una cala empordanesa on s’ofereixen peixos i espets acabats de fer són algunes de les propostes que es poden disfrutar sota els arbres, en família o entre amics, i sense aglomeracions.

No falten ni les festes temàtiques. Carnaval d’estiu (7 d’agost), fira d’abril (14 d’agost), festa EGB-80s (21 d’agost) i festa infantil Holy Fest (30 d’agost). I cada nit, un DJ amenitza la gresca.