EN LES DISTÀNCIES CURTES

Camins cap a l'interior

Des de les impressionants altures de les muntanyes del Pirineu fins a la cala més oculta del Mediterrani, hi ha tot un univers per descobrir

02

02

1
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz

Hi ha un univers de ciutats que fan olor d’imperi –com Tarragona– que atresoren monuments nascuts a l’empara de grans somnis i que encara desperten en el viatger històries en què reconeix la seva pròpia cultura. Hi ha petits pobles –com Beget (Ripollès)– en què el temps es va parar algun dia, per regalar al visitant una estampa que li serà difícil oblidar. Hi ha un univers de parcs naturals i jardins –com Cap Roig (Costa Brava)– que reuneix més de mil espècies botàniques. Hi ha racons únics, com la Fageda d’en Jordà (la Garrotxa), un bosc de fajos frondós i fosc, en terra de volcans, on explica la llegenda que viuen els gnoms amb altres personatges màgics.

Notícies relacionades

Des de la mítica Empúries d’origen grec a les platges de pedres tallades per l’Ebre, passant pels carrerons dels antics calls –com l’imprescindible call de Girona– serà fàcil trobar la destinació ideal per a cada viatger, busqueu el que busqueu, i tant si el que es desitja és una escapada de cap de setmana com perdre’s al territori durant unes llargues vacances.

Aquest especial de viatges per l’interior, que estarà amb els lectors durant la desescalada i la nova normalitat, serà una petita guia per assaborir la terra en un temps en què s’imposen rutes pròximes i segures.