Desescalada

El Port de Barcelona amplia l'espai per a terrasses i els abaixa la taxa un 75%

L'ampliació és «temporal i excepcional» com a mesura per ajudar a pal·liar la crisi de la Covid-19

Paelles per sopar 8 Un grup de congressistes en una concorreguda terrassa del Port Vell, ahir a la nit.

Paelles per sopar 8 Un grup de congressistes en una concorreguda terrassa del Port Vell, ahir a la nit. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Port de Barcelona ampliarà des d’aquest dilluns l’espai destinat a terrasses de restaurants i bars al Port Vell i els abaixarà la taxa un 75% per «contribuir a impulsar l’activitat econòmica», coincidint amb l’entrada de la ciutat a la fase 1 de la desescalada pel coronavirus.

Les mesures han sigut acordades per la gerència urbanística del Port Vell amb el Gremi de Restauració de Barcelona i l’associació Palau Mar Espai Gastronòmic, ha informat el Port de Barcelona en un comunicat aquest dissabte.

Notícies relacionades

L’ampliació de l’espai per a terrasses és «temporal i excepcional», i persegueix tant afavorir la reactivació econòmica com facilitar el compliment de les mesures sanitàries en vigor a les terrasses, que a la fase 1 podran obrir al 50% de la seva capacitat, informa Ep.

«Es realitzarà garantint que no es dificulta la mobilitat de les persones ni els serveis de transport, seguretat, emergències i neteja», ha explicat el Port de Barcelona. La rebaixa de la taxa i l’ampliació «s’alineen amb les mesures que l’Ajuntament de Barcelona aplicarà a la resta de la ciutat».