Adaptat a la Covid-19

El Festival de Cine de la Cerdanya se celebrarà entre l'1 i el 9 d'agost

El certamen s'ubicarà a Puigcerdà i a altres escenaris de la comarca i s'obre a espais a l'aire lliure

festivalcinemacerdanya fb cover

festivalcinemacerdanya fb cover

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Festival Internacional de Cine de la Cerdanya se celebrarà «físicament» entre els dies 1 i 9 d’agost a Puigcerdà i a altres escenaris de la comarca i del Pirineu, segons han anunciat els seus responsables. Aquest és el resultat de les converses que l’entitat ha tingut els últims dies amb l’Ajuntament de Puigcerdà i el Departament de Cultura de la Diputació de Girona, que han mantingut el recolzament públic a l’esdeveniment malgrat una conjuntura «difícil» que provoca la suspensió o readaptació de moltes iniciatives similars, informa l’ACN.

Fins a mitjans de juny encara està obert el període de recepció d’obres a concurs. El festival acatarà les normes que marquin les autoritats sanitàries amb aforament «molt possiblement» limitat supressió de les «grans concentracions» que suposaven l’entrega de premis i el còctel de clausura. El programa inclourà una cinquantena de projeccions al Museu Cerdà de Puigcerdà.

Les sessions de curtmetratges seran més curtes (al voltant d’una hora) i es modificaran els horaris per espaiar les sessions. Com a novetat, s’estudia crear una Sala 2 a l’aire lliure i es complementarà l’oferta amb un apartat en línia a través de la pàgina web. També estudia la viabilitat efectiva de les activitats de fora del Museu Cerdà i totes les activitats paral·leles per ajustar-les a la nova realitat i a la disponibilitat pressupostària.

Notícies relacionades

L’organització no es tanca a intentar mantenir-les sempre que trobin els partners i els espais adequats, així com el finançament necessari. El festival retallarà previsiblement en un 65% el pressupost previst per a aquesta edició, ja que, de moment, no compta amb cap patrocini privat finalista i moltes de les subvencions habituals que rep no estan convocades, diuen els organitzadors. Manté, no obstant, l’aportació directa del Grup d’Investigació de la Cerdanya i les principals subvencions que rep de l’Ajuntament de Puigcerdà i lde la Diputació de Girona.