Entrevista en col·laboració amb BBVA

Vak Kimsa: «Hem sigut afortunats: no hem parat»

Líders al mercat de l’agitació industrial, l’empresa ofereix solucions als processos de barreja.

Elisabet Rodríguez, la seva CEO, explica quins són els objectius de la companyia, present en 40 països

Vak Kimsa: «Hem sigut afortunats: no hem parat»
2
Es llegeix en minuts

-Vak Kimsa és una empresa familiar, ¿és el secret del seu èxit?

¡El secret de l’èxit de Vak Kimsa és la nostra gent! La consciència que tots remem en el mateix sentit i amb un objectiu comú, la satisfacció dels nostres clients que alhora és la pròpia. El fet de ser una empresa familiar ens ha permès posar èmfasi en els valors que ens van transmetre els nostres pares i en la manera de fer empresa. La passió i la il·lusió per fer les coses bé, l’esforç, l’amor al país, un model d’empresa que integra tots els que la formem... és una cosa que els quatre, com a dirigents de l’empresa, compartim.

L’empresa, que va ser fundada per Antoni Torredeflot i Eulalia Barrufet el 1972 i que des de fa més de dues dècades està dirigida per la segona generació familiar, formada per quatre germans, ofereix solucions globals als processos de barreja, sent lideris des de fa anys, del mercat de l’agitació a l’Estat. I amb presència en més de 40 països. L’experiència, la tecnologia, la investigació i, bàsicament, l’equip humà que compon VK són els puntals de la seva trajectòria.

-¿Què ha suposat per a la companyia ser empresa essencial durant la pandèmia?

La companyia havia culminat un primer trimestre molt bo, abans de la pandèmia, i vam poder continuar l’activitat durant el confinament amb molt bon ritme al ser considerada indústria essencial, ja que els nostres productes van dirigits a la indústria alimentària, química, cosmètica, farmacèutica i biotecnològica. En aquest sentit, hem sigut afortunats: no hem parat de treballar. Vam haver d’adaptar-nos a la nova situació, modificant hàbits i sistemes de treball per continuar atenent les necessitats dels nostres clients a ple rendiment. Així mateix, hem portat a terme proves periòdiques de la Covid-19 a tota la nostra plantilla i hem implantat protocols específics per garantir la seguretat del nostre equip.

-¿Quina és la situació actual de Vak Kimsa? ¿Quins són els seus objectius a curt termini?

Vak Kimsa està incrementant, malgrat la pandèmia, un 5% el seu volum de negoci respecte a l’any anterior, consolidant un creixement del 78% des del 2015 i aconseguint una internacionalització del 26%. Ara bé, de cara al curt termini l’objectiu és continuar creixent malgrat que cal tenir en compte que ara s’ha instal·lat en l’economia una crisi de demanda que potser alentirà una mica el mercat.

Notícies relacionades

-¿Quina ha sigut l’aportació del BBVA al seu projecte i com en valoren l’acompanyament?

El BBVA és una de les nostres principals entitats financeres, que ens ha ajudat en diversos projectes grans com va ser l’ampliació de les nostres instal·lacions. A causa del continu creixement de l’activitat que teníem, i amb l’objectiu d’oferir el millor servei i atenció als clients i a l’equip humà que forma la companyia, el 2017 vam iniciar l’ampliació de la planta fins a arribar als 3.500 m2; es va inaugurar l’octubre de l’any passat. En aquest projecte vam comptar amb el recolzament del BBVA. És un banc molt obert que dona molt bon tracte a les empreses.

Temes:

BBVA