ENTREVISTA A ZOHER ALLALA, DIRECTOR GENERAL

«Les esponges Layertex permeten un estalvi de temps, aigua i diners»

Exporten per tot el món les seves esponges d'un sol ús per al seu ús en hospitals i residències

Actualment distribueixen els seus productes a més de 30 països d'Europa, Àsia, Amèrica i l'Àfrica

zoher

zoher

1
Es llegeix en minuts

–¿Quins beneficis aporten les esponges sabonoses d’un sol ús de Layertex i a quin tipus de públic estan dirigides?

–Al principi van ser creades per a ús en hospitals, residències d’avis o farmàcies, tot i que actualment s’utilitzen també en l’àmbit dels esports, viatges, centres d’estètica. Aporten molts beneficis, dels quals els mes destacats serien l’estalvi econòmic, de temps (es necessiten 10 minuts per rentar un pacient davant els 20 minuts amb altres mètodes) i de consum d’aigua. Respecte a això, només fan falta unes gotetes d’aigua per activar el sabó a l’esponja. Una vegada feta la neteja, es rebutja l’esponja utilitzada i només fa falta una tovallola per treure les restes de sabó, per la qual cosa no fa falta esbandir.

–I també són més higièniques.

–Sí, perquè eviten contagis creuats, que solen passar d’un pacient a un altre pacient a través dels estris que s’utilitzen per al seu rentat. També ofereixen una comoditat més gran tant de la persona enllitada com del personal sanitari, ja que no fa falta moure el pacient, sinó que el rentat es produeix en el mateix llit.

–¿Com van ser els inicis de l’empresa?

–Apostar per una idea o per un producte tan poc conegut no és fàcil, però vam veure una carència en el mercat d’un producte tan senzill i alhora tan útil, i en poc temps els resultats van ser sorprenents.

–¿A quins països exporten i com ha sigut el procés d’internacionalització?

–A Layertex exportem els nostres productes a mes de 30 països d’Europa, Àsia, Amèrica i Àfrica. Al principi, davant de la poca ajuda que ofereix l’administració, vam acudir als bancs. El BBVA va ser dels primers a veure el potencial del nostre projecte, ens va ajudar per poder ser presents a diverses fires a nivell mundial, i els resultats van ser excel·lents. Sense la seva ajuda això no hauria sigut possible, ja que trobar productes financers que s’adaptin al teu cas no és fàcil.  

Notícies relacionades

–¿Quins són els reptes de futur de Layertex?

–Continuar creixent d’una manera controlada, automatitzar processos, crear nous productes conformes a les exigències mediambientals, buscar matèries primeres biodegradables...

Temes:

BBVA