Premis EmprenedorXXI

Les empreses més innovadores d'Espanya i Portugal no estan soles

CaixaBank i el Ministeri d'Indústria recolzen iniciatives amb alt potencial de creixement

Les 'start-ups' poden presentar les seves candidatures fins al 4 de desembre

ganadores-y-finalistas-pexxi

ganadores-y-finalistas-pexxi

2
Es llegeix en minuts
J. M.

Contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement és el principal objectiu dels premis EmprenedorXXI. Des de la seva creació el 2007, aquests guardons, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a travésd’Enisa, s’han convertit en un reconeixement consolidat al territori i de referència per a ‘start-ups’ d’Espanya i a partir del 2018 també a Portugal.

Els interessats a participar en aquesta iniciativa poden presentar la seva candidatura a través de la pàgina web www.emprendedorXXI.es fins al 4 de desembre. Els premis van dirigits a empreses innovadores d’Espanya i Portugal amb menys de tres anys d’activitat.

En aquesta edició, els guardons reconeixeran el treball desenvolupat per les empreses dels sectors AgroFood (indústria agroalimentària), Health (salut), Senior (serveis per a gent gran), Mobility (solucions de mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes d’impacte social). Totes rebran una dotació econòmica de 15.000 euros.

Els premis EmprenedorXXI van dirigits a empreses innovadores d’Espanya i Portugal amb menys de tres anys d’activitat.

Els premis EmprendedorXXI compten amb el recolzament de les divisions de CaixaBank especialitzades en cada un d’aquests sectors: AgroBank (sector agrari i agroalimentari), CaixaBank Family Senior (productes i serveis financers per a la tercera edat), CaixaBank Payments & Consumer (mitjans de pagament i finançament al consum) i MicroBank (banc social de CaixaBank).

Finançament

A més, Enisa ofereix a tots els participants la possibilitat d’accedir al seu finançament dirigit a l’emprenedoria innovadora, a través del préstec participatiu, mitjançant les seves diferents línies de finançament: Joves Emprenedors, Emprenedors i Creixement. El 2019, el pressupost, que ascendeix a un total de 98,5 milions d’euros, donarà cobertura a més de 600 projectes empresarials, la qual cosa suposarà una inversió induïda de 214,2 milions d’euros.

D’altra banda, s’entregaran un total de 19 premis a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i illes), que rebran 5.000 euros.

Notícies relacionades

A més del premi econòmic, els guanyadors de les dues categories (sectorial i territorial) i els finalistes de la categoria sectorial tindran accés a un programa d’acompanyament internacional que els portarà, en funció del seu perfil, a Silicon Valley, per participar en un programa organitzat per Esade, en col·laboració amb la Singularity University, o a la Universitat de Cambridge (Regne Unit), on s’imparteix un prestigiós curs internacional de creixement empresarial per a ‘start-ups’, Ignite Fast Track.

La convocatòria compta, així mateix, amb el recolzament i col·laboració d’entitats internacionals coml’Ambaixada d’Israel a Espanya ol’Agência Nacional da Inovaçao de Portugal, que, a través de BFK Awards, atorgarà un accèssit a la innovació a una ‘start-up’ portuguesa.

Gran èxit de participació

Des de la seva creació el 2007, <strong>CaixaBank</strong> i <strong>Enisa</strong> han invertit 5,2 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat <strong>360 empreses</strong>. Al llarg de la seva història prop de 7.000 empreses de nova creació han participat en aquestes convocatòries i cada any, més de 400 empresaris, inversors i representants d’entitats vinculades a l’emprenedoria han format part de diversos comitès i jurats.