SECTOR IMMOBILIARI

La compravenda de pisos canvia per decret

prontopiso

prontopiso

2
Es llegeix en minuts

El BOE (Butlletí Oficial de l’Estat) reflecteix a les seves pàgines el decret llei aprovat pel Consell de Ministres per canviar les lleis que regulen l’impost de societats i l’impost sobre actes jurídics documentats. Un decret llei que canvia les normes d’un joc que continua jugant-se sobre el mateix tauler i té els mateixos jugadors.

A partir d’ara seran els bancs els que pagaran impostos quan una hipoteca s’elevi a pública. El que ningú ha explicat és com s’ho faran els bancs per no sortir-hi perdent i recuperar el que perdin amb aquest pagament, que grava les mateixes hipoteques.

“El fons del dilema no residia en qui havia de fer-se càrrec del pagament de l’impost sobre actes jurídics documentats –assegura Andrés Pla, CEO de ProntoPiso–sinó en la idoneïtat de l’existència d’aquest impost. Potser no s’ha acabat d’explicar correctament que ni el banc recaptava aquest impost ni el comprador l’abonava a l’entitat bancària: és l’Estat, a través de les comunitats autònomes qui el recapta. És més, és el mateix Estat el que podria retirar aquest impost i s’acabaria el conflicte 

Efectivament, la decisió conté el seu grau de polèmica, ja que s’ha pres en resposta a una resolució judicial que dictava precisament el contrari: que fossin els compradors que assumissin el pagament de l’impost. Ara seran els bancs i tan sols en quedaran exempts l’Estat, l’Església (exempts anteriorment) i els partits polítics amb representació parlamentària (com a novetat).

Conseqüències de la resolució

Hem volgut consultar els experts en la matèria, i l’anàlisi d’Andrés Pla, si més no, aclareix el problema des d’un prisma diferent, queapunta a la supressió de l’impost. També hem volgut preguntar-li sobre la repercussió immediata que tindrà la resolució del Govern en el sector immobiliari i si la compravenda de pisos se’n veurà perjudicada.

Notícies relacionades

“Per sort –torna a afirmar Andrés Pla– el client de ProntoPiso respon més al perfil del venedor”.I és que ProntoPiso és una immobiliària digital que es desmarca de la competència garantint la venda de la vivenda en 90 dies. Si no es produeix la venda de l’immoble, de moment, a les ciutats de Barcelona i Madrid, avança l’import del preu de mercat al client, el venedor.

Per a més tranquil·litat dels clients, sobretot davant de la incertesa derivada d’aquest decret llei polèmic, ProntoPiso té una eina gratuïta de valoració ‘online’ de la vivenda a ProntoPiso. Eina que permet al venedor conèixer quant en cobrarà pel seu pis a la venda per endavant. Sense ensurts.

Temes:

Empreses