IRRUPCIÓ DEL 'PROPTECH'

La digitalització del sector immobiliari atorga el poder al venedor

L'aparició de nous actors, amb una orientació plenament digital, està canviant la manera de vendre i comprar una casa

prontopiso

prontopiso

2
Es llegeix en minuts

El sector immobiliari continua recuperant-se després de la crisi. Va ser un dels pulmons econòmicsd’Espanya  i es recupera a bon ritme gràcies, entre altres factors, a l’entrada en el joc de nous 'players', com els agrada anomenar-los a internet.

Aquests nous 'players' o jugadors han canviat les normes del joc, i les empreses més tradicionals del sector han hagut de reciclar-se i 'pivotar' els seus models de negoci per no veure’s sobrepassats perl’onada digital just després de sortir d’una crisi brutal. Crisi que ja s’ha carregat més d’una empresa.

El negoci és el mateix: la venda de pisos.

Però les regles han canviat. Enrere queden els anuncis en paper. Segueix havent-n’hi, però de manera anecdòtica, gairebé romàntica. Avui dia la immensa majoria decompradors potencials d’un pis, quan s’ho comencen a plantejar van, en primera i única instància, a internet. Les tecnològiques revifen un sector fonamental per a l’economia espanyola. Només el temps jutjarà l’ànim recaptatori de la taxa Google i si aquesta frenarà el consum digital, veritable múscul de la recuperació econòmica.

D’altres li han mostrat el camí que s’ha de seguir: restauració, assegurances, viatges... i del 2015 al 2018,l’immobiliari o 'proptech', que no és res més que aplicar les noves tecnologies a l’ofici de vendre cases.

Idees disruptives

Empreses de nova creació competeixen amb les tradicionals de tota la vida. Imposen les seves regles i compensen la falta de múscul financer amb neurones digitals. Ningú hauria apostat per una immobiliària que garantís la venda del teu pis en 90 dies i si no ho aconseguís t’avancés el 95% del seu valor de mercat. Doncs idees tan disruptives com aquesta han irromput en el sector immobiliari, com l’espanyola ProntoPiso.

Estem davant d’un dels negocis més antics de la història de la humanitat i, no obstant, som testimonis del canvi en el paradigma immobiliari amb la finalitat doble de garantir la subsistència del sector i tots els seus membres, d’una banda, i millorar les condicions per als consumidors, de l’altra.

Perquè milloren dia a dia

On abans el comprador podia comprar o no comprar, però sempre de la mà d’una immobiliària, ara són aquestes, les immobiliàries, les que han descobert la importància capital del binomi comprador/venedor i estan apareixent fórmules que estan canviant els pesos de la balança.

Sigui comprant o venent, qui agafa les regnes del negoci i es llança a la compravenda de pisos per internet és el consumidor. ProntoPiso apodera el venedor i li atorga el poder de decisió i d’acció a l’hora de vendre el seu pis.

Notícies relacionades

La companyia ofereix solucions que abans eren impensables. Permet saber al client, per primera vegada, quan i per quant podrà vendre el seu pis, i arriba, si fos necessari, a avançar-li els diners de la venda sense cost. En quatre passos: valoració 'online' del pis, contacte amb el venedor, tancament d’un acord i en tres mesos, com a màxim, la casa està venuda, cosa que estalvia els temors i les temudes baixades de preus a l’hora de vendre un pis que tant atemoreixen els que volen o necessiten vendre un immoble. Conèixer el valor del pis és la clau de l’èxit. D’aquesta forma, ProntoPiso cedeix el poder al venedor, però assumint el compromís de vendre el seu pis.

El paradigma està canviant i el sector immobiliari ha tardat a afegir-se a aquesta onada, però una vegada presa la decisió no hi haurà qui el pari.