MILLORES EN LA CONNECTIVITAT

Telefónica testeja a BCN les xarxes 5G

engidi

engidi

2
Es llegeix en minuts

La companyia Telefónica i 5GBarcelona han inaugurat, amb l’assistència d’autoritats del Govern de la Generalitat i de l’ajuntament de la capital catalana, així com responsables de l’operadora a Espanya, el laboratori Thinx | 5GBarcelona, un espai que acull start-ups, pimes i corporacions per testejar i validar nous serveis i aplicacions amb tecnologia 5G.

El nou espai, que està ubicat al cor de la capital catalana, concretament a les instal·lacions de Mobile World Capital Barcelona, ja ha iniciat les activitats amb l’objectiud’agilitar al màxim les proves de productes al laboratori i així poder accelerar-ne la implantació.

Innovació

El laboratori té com a prioritat convertir la ciutat en un dels hubs d’innovació digital europeus en l’àmbit del 5G. Aquest banc de proves únic al país funcionarà, a més, com una acceleradora de producte, ja que facilita el suport tècnic i la transferència de coneixement de dues tecnologies 5G, com són la LTEM i la Narrowband IoT. Aquestes tecnologies estan dotades de capacitats avançades especialment rellevants per a la indústria, tals com menor consum de bateria i cobertura en interiors reforçada, i suporten una densitat d’objectes connectats més gran.

Recolzar i tutelar pilots d’investigació en tecnologia 5G, ampliar l’atracció de talent en l’entorn de les noves tecnologies, ser motor del desenvolupament i apropar els nous avenços per desenvolupar l’ecosistema emprenedor a Barcelona, i per extensió a tot Catalunya, són altres dels objectius. En aquesta conjuntura, l’espai de treball es converteix així en un centre de coworking, d’acceleració, però també de suport tècnic i saber fer.

Notícies relacionades

El valor diferencial que aporta Thinx | 5GBarcelona a les empreses és un entorn avançat que reprodueix amb un any d’antelació les tecnologies i les xarxes de telecomunicacions en què hauran d’operar. El fet de testejar sobre aquest tipus d’entorn implica una reducció directa del temps d’arribada al mercat dels seus prototips i, a més, l’oportunitat de simular condicions atmosfèriques particulars, per provar en condicions de baixa cobertura, o com es comporten les bateries en un entorn o altre.

Primeres proves 

La ‘start-up’ EnGiDi està sent la primera en provar la infraestructura de Thinx | 5GBarcelona, on està testejant un dispositiu destinat a millorar la seguretat laboral dels treballadors en obres i grans infraestructures al monitorar els seus moviments en temps real. Els resultats obtinguts mostren que EnGiDi és capaç de mesurarl’estrès tèrmic a què està exposat el treballador, facilitar l’altura a què es troba l’operari i avisar de les caigudes que pugui tenir mentre realitza la seva feina. Tota aquesta informació, amb la interacció amb xarxes 5G, pot ser recollida en temps real i permet tenir monitorats un gran nombre de treballadors.

Temes:

5G