NOUS PROJECTES

Espai d'innovació a la capital catalana

Les companyies Agbar, CaixaBank, Naturgy, Seat i Telefónica s'uneixen per primera vegada a Espanya per crear Star4Big

barcelona

barcelona

2
Es llegeix en minuts
P. E. / BARCELONA

Cinc grans empreses de diferents sectors: Agbar, CaixaBank, Naturgy, Seat i Telefónica s’uneixen per primera vegada a Espanya per crear Start4Big, un espai d’innovació a Barcelona obert a les 'start-ups’ i emprenedors de tot el món. Aquesta iniciativa es configura com una porta d’accés a aquestes companyies que, en el seu conjunt, representen més del 2% del PIB espanyol. És la primera vegada que es posa en marxa al nostre país i a Europa un projecte d’aquestes característiques, ja que, si bé n’hi ha d’altres de similars com Xprize, Ecoimagination o IdeaLondon, cap d’ells té les característiques de Start4Big: una plataforma digital d’innovació oberta que proporciona l’oportunitat única de desenvolupar i provar prototips en entorns reals de la mà d’experts de les grans companyies del país.

La idea de sumar esforços en innovació va sorgir davant la necessitat d’ampliar tota la societat els projectes d’innovació llançats per aquestes empreses a cada un dels sectors en els quals són líders. De fet, cadascuna d’aquestes entitats ja compta amb els seus propis centres d’innovació, emprenedoria o acceleradores en els quals col·laboren amb 'start-ups’ per desenvolupar projectes.

Talent internacional

Start4Big busca atraure talent tant nacional com internacional, per enfortir el teixit emprenedor d’Espanya, un dels més importants d’Europa, per generar sinergies entre sectors estratègics i crear una comunitat d’innovació. La plataforma està liderada per la consultora Opinno, experta en projectes d’innovació oberta, i comptarà amb dos comitès, un d’estratègia i un altre operatiu. Des de la plataforma es llançaran, cada sis mesos, tres reptes multisectorials (que impacti en dos o més empreses) i un repte transversal (que impactin en totes elles).

Les 'start-ups’ podran presentar les seves propostes per resoldre aquests reptes i, si són seleccionades, treballar amb els socis de Start4Big i accedir a recursos per desenvolupar pilots, a més de poder escalar les seves solucions. Comptaran amb el recolzament d’experts i de les iniciatives d’innovació de cadascuna de les empreses que componen la plataforma. Els primers reptes es llançaran en l’últim trimestre de l’any.

Notícies relacionades

Barcelona serà el node central d’operacions, però el projecte té un abast global. Start4Big rebutja la idea de vincular-se a un espai concret, ja que l’espai físic no és l’únic entorn on es comparteixen idees i coneixement.

La plataforma està oberta a la incorporació de noves empreses per enfortir el teixit emprenedor d’Espanya, en l’actualitat un dels més importants d’Europa, i aspira a crear una comunitat a escala global que generi sinergies entre sectors estratègics i actors clau de l’ecosistema.

Temes:

+Innovació