CONVOCATÒRIA

Un impuls a les idees innovadores

Telefónica Open Future_ busca 'start ups' de base tecnològica amb projectes nous i disruptius

Les seleccionades tindran un espai de treball en un dels seus 'hubs' i serveis d'acceleració i mentoria

opentelefonica

opentelefonica

2
Es llegeix en minuts
Xavi Datzira

L’activitat emprenedora a Espanya ha superat els nivells previs a la crisi, segons l’últim informe del Global Entrepreneurship Monitor. Una oportunitat per avançar de la mà de la innovació que, no obstant, requereix la implicació de tots per no deixar els emprenedors sols i sense suport. D’aquest compromís sorgeix la convocatòria conjunta de 'hubs' Telefónica Open Future_, que en la seva segona edició busca 'start- ups' capaces de revolucionar la indústria tradicional.

En aquesta segona part de la iniciativa, participen cinc 'hubs' –com es coneix elsespais d’acceleració d’empreses de Telefónica– que no havien participat en la primera. L’objectiu és trobar les millors 'start-ups' amb base tecnològica i especialitzades principalment en el sector de 'legaltech', 'e-health', 'traveltech' i lleure digital, com el 'gaming'.

“La convocatòria està en sintonia amb la situació que viu la innovació oberta a Espanya. Cada vegada apostem més per l’emprenedoria per innovar en les nostres indústries i per crear productes i solucions que facilitin la vida al ciutadà corrent”, detalla Almudena Moreno, responsable global d’aliances públiques i  institucionals i Head of Millennials en Telefónica Open Future.

Serveis exclusius

Els seleccionats rebran un espai de treball presencial o virtual i serveisd’acceleració i mentorització per a un període que pot variar entre quatre mesos i un any, 'networking' i recerca de finançament (i inversió en alguns casos), a més d’un servei exclusiu de productes i serveis de socis de Telefónica valorats en 100.000 euros. El període d’inscripció estarà obert fins al 16 de juliol i es fa a través de la seva pàgina web.

Els centres que formen part d’aquesta convocatòria són l’espai TechCrowd Gran Vía, a Madrid, que busca propostes basades en tecnologies que marquen tendència com el ‘gaming’, la intel·ligència artificial, 'blockchain' o 'edge computing'. També el ‘hub’ Tren+D +I de Burgos, que s’’orienta a la recerca en tecnologia aplicada als centres comercials i el sector minorista, a més del turístic i de la gestió de projectes culturals. Per la seva banda, el centre La Pirámide de Cornellà vol trobar projectes tecnològics que ajudin a construir la ciutats digitals.

Solucions noves

Notícies relacionades

Al seu torn, el programa d’acceleració Kenko Health Accelerator del Tecnocampus Mataró busca solucions i productes emprenedors per impulsar el sector del eHealth, els dispositius mèdics i la biotecnologia, mentre que Cuatrecasas Acelera, la primera acceleradora sorgida d’un despatx d’advocats, busca 'start-ups' que puguin aplicar solucions de 'blockchain' i intel·ligència artificial al sector legal.

Cinc espais per a projectes innovadors que busquen les claus per innovar en la societat del futur. “Des de Telefónica volem impulsar aquesta capacitat emprenedora perquè només així aconseguirem sobreviure a la novarevolució digital que ja està en marxa i que està transformant la nostra manera de fer les coses”, diuen des d’Open Future_.