ELECCIONS MUNICIPALS 24-M

Lucía Caram: "Barcelona tindria un problema si governés Ada Colau"

La monja dominica incendia Twitter amb un tuit contrari a la candidata de Barcelona en Comú a l'alcaldia

Sor Lucía Caram.

Sor Lucía Caram.

2
Es llegeix en minuts
SAÜL GORDILLO / BARCELONA

Sor Lucía Caram, la monja mediàtica guardonada amb el premi Català de l'Any, ha encès Twitter amb un missatge partidista a les portes de la campanya electoral. Per la monja dominica, si finalment la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, governés la ciutat "tindria un problema". Per Caram, el discurs de Colau és excloent i no prou conciliador. Així ho va tuitejar aquest dilluns.

Lucía Caram s'ha caracteritzat en les seves intervencions públiques, com la de la gala del Català de l'Any, per combinar la crítica a les injustícies socials amb l'exigència de diàleg i una sortida consensuada de la crisi. El tuit de la monja, que presenta la candidata a l'alcaldia i activista contra els desnonaments com una persona amb poca tirada a "allargar la mà", ha provocat més de 350 retuits en menys de 24 hores i una llarga conversa creuada entre partidaris i detractors de Colau. Encara dura el debat entre alguns usuaris de Twitter.

Les principals crítiques al tuit de la monja consisteixen a lamentar la intervenció partidista de la dominica, a qui vinculen ideològicament amb CiU i el candidat a la reelecció, Xavier Trias. El tuit de sor Lucía ha suposat un punt d'inflexió en la cibercampanya electoral de Barcelona, ja que el dard va dirigit a la candidata amb més seguidors a Twitter (215.000) i amb els activistes digitals més dinàmics.  

La reacció dels simpatitzants de Colau i altres usuaris de Twitter ha sigut tan aïrada que aquest dimarts al matí Lucía Caram ha tuitejat per defensar-se. Caram circumscriu el seu tuit com un acte de "lliure expressió" i lamenta que els simpatitzants de Colau la vulguin censurar.

Notícies relacionades

L'aspirant a l'alcaldia de Barcelona ha evitat la polèmica amb la monja a Twitter. S'ha limitat a respondre un tuit de suport de la periodista i escriptora Maruja Torres, que després del tuit de sor Lucía ha anunciat que votarà Barcelona en Comú.

Les últimes enquestes i la ciberpolèmica amb la monja han acabat d'animar la campanya de micromecenatge de Barcelona en Comú, que aquest dimarts ha superat els 80.000 euros.