SONDEIG DE GESOP PER A EL PERIÓDICO

CiU s'imposaria al PSC per només dos regidors a les municipals de BCN

Només el PP tindria la clau perquè Xavier Trias fos alcalde amb majoria, tret que es pactés una sociovergència

1
Es llegeix en minuts
JAVIER BELMONTE / Barcelona

CiU obtindrà el 22 de maig vinent 14 regidors amb el 29% dels vots (12 amb el 25,3% el 2007), davant dels12 regidors del PSC amb el 23,5% dels vots (14 amb el 29,7% fa quatre anys), segons unsondeig realitzat per a EL PERIÓDICO pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP). Encara hi ha partit aBarcelona. L'enquesta dóna alPP 7 o 8 regidors i el 15,9% dels vots (7 i 15,5% el 2007); aICV, 4 o 5 amb el 9,4% (4 i 9,3%), i a l'aliança formada al voltant d'ERC 2 o 3 regidors amb el 6% (4 i 8,8%). Ciutadans cau del 3,9% al 2,7% i no obté representació al consistori.

Notícies relacionades

Amb aquests resultats només quedarien dues possibles situacions. O nacionalistes i socialistes pacten unasociovergència, cosa que implicaria amb gairebé total seguretat la sortida deJordi Hereu del consistori, oXavier Trias arriba a l'alcaldia amb el suport del PP, que segur que reclamaria un paper rellevant per aAlberto Fernández Díaz. Aquest últim pacte podria tenir com a torna que els convergents forcessin l'arribada a l'alcaldia de Badalona d'un polític tan peculiar comXavier García Albiol, empatat en l'enquesta publicada per EL PERIÓDICO amb el socialista Jordi Serra.

L'enquesta barcelonina situaTrias com elmés ben valorat dels candidats a alcalde i l'únic que aconsegueix l'aprovat, amb una nota de 5,6. El cap de llista de CiU té més suport entre l'electorat nacionalista que Jordi Hereu entre el socialista. Mentrestant, lagestió municipal rep un aprovat justet (amb una nota del 5,1) i el 44,4% dels enquestats consideren que Barcelona ha empitjorat durant l'últim mandat, davant del 34,4% que creu que ha millorat.