Anar al contingut

  SONDEIG DE GESOP PER A EL PERIÓDICO

  CiU s'imposaria al PSC per només dos regidors a les municipals de BCN

  Només el PP tindria la clau perquè Xavier Trias fos alcalde amb majoria, tret que es pactés una sociovergència

  JAVIER BELMONTE / Barcelona

  CiU obtindrà el 22 de maig vinent 14 regidors amb el 29% dels vots (12 amb el 25,3% el 2007), davant dels 12 regidors del PSC amb el 23,5% dels vots (14 amb el 29,7% fa quatre anys), segons un sondeig realitzat per a EL PERIÓDICO pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP). Encara hi ha partit a Barcelona. L'enquesta dóna al PP 7 o 8 regidors i el 15,9% dels vots (7 i 15,5% el 2007); a ICV, 4 o 5 amb el 9,4% (4 i 9,3%), i a l'aliança formada al voltant d'ERC 2 o 3 regidors amb el 6% (4 i 8,8%). Ciutadans cau del 3,9% al 2,7% i no obté representació al consistori.

  Amb aquests resultats només quedarien dues possibles situacions. O nacionalistes i socialistes pacten una sociovergència, cosa que implicaria amb gairebé total seguretat la sortida de Jordi Hereu del consistori, o Xavier Trias arriba a l'alcaldia amb el suport del PP, que segur que reclamaria un paper rellevant per a Alberto Fernández Díaz. Aquest últim pacte podria tenir com a torna que els convergents forcessin l'arribada a l'alcaldia de Badalona d'un polític tan peculiar com Xavier García Albiol, empatat en l'enquesta publicada per EL PERIÓDICO amb el socialista Jordi Serra.

  L'enquesta barcelonina situa Trias com el més ben valorat dels candidats a alcalde i l'únic que aconsegueix l'aprovat, amb una nota de 5,6. El cap de llista de CiU té més suport entre l'electorat nacionalista que Jordi Hereu entre el socialista. Mentrestant, la gestió municipal rep un aprovat justet (amb una nota del 5,1) i el 44,4% dels enquestats consideren que Barcelona ha empitjorat durant l'últim mandat, davant del 34,4% que creu que ha millorat.   

  0 Comentaris
  cargando