REPERCUSSIONS DE LES ELECCIONS GENERALS

ERC manté l'escó de Girona després del recompte del vot estranger

Els republicans s'imposen als socialistes per 153 paperetes de diferència

1
Es llegeix en minuts

ERC manté l'escó aconseguit en les eleccions generals del 20-N a la província de Girona després que hagi acabat el recompte del vot emès des de l'estranger, del qual depenia que l'escó s'adjudiqués als republicans o al PSC.

Notícies relacionades

Després dels comicis, hi havia un escó en disputa entre el PSC i ERC-Catalunya Sí a la província de Girona, que finalment ha estat per als republicans per un estret marge de 153 vots. D'aquesta forma, la candidatura que liderava Alfred Bosch mantindrà la seva representació al Congrés mentre que el PSC es quedarà amb 14 escons a Catalunya, els seus pitjors resultats des de la recuperació de la democràcia. També és el pitjor resultat dels socialistes a la demarcació de Girona, on fins ara sempre havien obtingut almenys dos representants.

A la espera que es resolguin les impugnacions pendents a diferents meses electorals, Teresa Jordà es convertiria en diputada després que la seva formació hagi obtingut 76 suports del vot estranger, per 200 del PSC, 182 de CiU, 125 del PP, 66 d'ICV, 3 del Partit Anticapitalista, 4 de PxC i 8 d'UPD.