Dispositiu inèdit

Gairebé 4 de cada 10 barcelonins canviaran de col·legi electoral. Consulteu aquí on us toca

El 14-F hi haurà 94 centres més que en les passades eleccions, entre els quals, mercats i poliesportius

Gairebé 4 de cada 10 barcelonins canviaran de col·legi electoral. Consulteu aquí on us toca
1
Es llegeix en minuts

Gairebé 4 de cada 10 barcelonins votaran en les eleccions de Catalunya del 14-F en un col·legi diferent de l’habitual. L’Ajuntament de Barcelona ha desplegat un dispositiu sense precedents per garantir que la jornada es puguin celebrar amb totes les garanties i mesures de seguretat necessàries, i habilitarà 365 col·legis electorals, 94 més que en les passades eleccions. En aquest enllaç podeu consultar on us toca.

Així mateix, això ha fet que a la ciutat de Barcelona hagin deixat de ser col·legi electoral i s’hagin descartat un total de 35 equipaments perquè no complien les mesures necessàries. Per absorbir l’augment de meses electorals, com a conseqüència de la reducció del nombre d’electors en cada una d’aquestes, i reposar els centres descartats, ha sigut necessari habilitar un total de 129 nous col·legis a la ciutat.

Poliesportius i mercats

Notícies relacionades

En total, el 14-F a Barcelona hi haurà 365 col·legis electorals, 94 més que en les anteriors eleccions generals i 1.929 meses, 495 més, cosa que suposa un increment del 35% del nombre de col·legis i meses. I per primera vegada, s’utilitzaran equipaments esportius (23) i mercats municipals (10). Aquest augment del nombre de col·legis electorals ha sigut possible també gràcies a la dotació d’altres espais de titularitat municipal, així com altres administracions, universitats i equipaments privats, que ha posat a disposició les seves instal·lacions per garantir la disposició dels centres de votació més idonis.

Del cens total, format per 1.099.268 electors, 409.329 votaran en un dels nous col·legis electorals que s’han habilitat i que s’estrenen com a seu electoral. Una altra novetat destacada d’aquest 14-F és que s’ha previst un dispositiu de neteja, que inclou la desinfecció (abans, durant i després de les eleccions) de tots els col·legis; un dispositiu per a la retirada segura dels epis una vegada finalitzada la jornada electoral, així com una desinfecció específica de la via pública als voltants dels diferents col·legis electorals.