EL DESAFIAMENT DE SERGI MINGOTE

Sergi Mingote renuncia al seu quart vuitmil

Les ratxes de vent de més de 90 km/h han obligat el paretà a desistir del seu intent d'assolir la cimera del Dhaulagiri

protectora-animals-parets

protectora-animals-parets

1
Es llegeix en minuts
Aitana Glasser

Amb un vídeo gravat als carrers de Katmandú (Nepal), Sergi Mingote anunciava aquest dijous a la tarda la seva decisió derenunciar a l’ascens al Dhaulagiri (8.167 m), que hauria d’haver sigut el quart vuitmil del seu gran repte 3 × 2 × 8000 Solidary Project.

Després d’haver coronat el Manaslu (8.163 m) fa només nou dies, el paretà es disposava a ascendir el segon cim que incloïa en aquesta segona expedició, esperant repetir el doble èxit que va obtenir en la primera, quan va ascendir el Broad Peak i el K2.

Però aquesta vegada la meteorologia no ha estat a favor de Mingote. Les ratxes de vent de més de 90 km/h que s’han produït i s’espera que es produeixin en els pròxims dies a la muntanya nepalesa han obligat l’alpinista a prendre la dura decisió d’abandonar aquest desafiament.

Les previsions no apuntaven a una petita millora fins al dia 11 i tampoc eren del tot optimistes en si realment arribaria a produir-se o no. Mingote, que ja feia més d’una setmana que s’esperava a Katmandú, ha vist impossible allargar aquesta espera indefinidament i ha decidit tornar a casa.

Notícies relacionades

 I ho fa, diu, molt satisfet per haver aconseguit posar-se a la butxaca tres vuitmils en només 72 dies i per haver-ho fet, com es proposava, sense oxigen artificial, una cosa que "ni en el millor dels meus somnis podria haver aconseguit", assegura. 

Ara, el de Parets es prepararà per al doble repte que l’espera a la primavera: Kanchenjunga i Everest, al qual ja ha avançat que afegirà, amb gairebé total seguretat, un tercer cim de la serralada de l’Himàlaia que encara no ha volgut revelar.