POSSIBLE RECORD GUINNESS

El repte de Sergi Mingote comença al K2 i el Broad Peak

L'alpinista de Parets parteix rumb al Pakistan per iniciar l'aventura que el portarà a ascendir sis vuitmils en un sol any

whatsapp-image-2018-06-12-at-175322

whatsapp-image-2018-06-12-at-175322

4
Es llegeix en minuts
Aitana Glasser

L’aeroport  del Prat ha sigut escenari delprimer comiat de Sergi Mingote (perquè durant els pròxims 365 dies n’hi haurà com a mínim tres, relacionats amb el triple repte que es proposa). L’esportista ja ha fet cap al Pakistan per iniciar el seu gran repte esportivosolidari, el 3x2x8000, que el portarà a ascendir 6 vuitmils en un sol any. Des de Barcelona ha agafat l’avió que el portarà, amb sort i esforç, a complir el primer d’aquests reptes: l’ascens del K2 i el Broad Peak.

Al costat de la seva família, amics i acompanyat dels que seran els seus dos companys en aquesta travessia que avui inicia, Pep Vega i el jove Lluís Cortadellas, el fins ara alcalde de Parets càrrega amb enormes motxilles plenes de provisions, però també de ganes, tantes que gairebé ha de facturar-les com a extra. Mingote parteix amb energia i amb un objectiu clar: mostrar al món els valors de l’alpinisme. Perquè, tal com assegura “hi ha poques coses en la vida que puguin transmetre tants valors com la muntanya”.

I aquesta energia que professa a pocs minuts d’agafar l’avió no és només física sinó que té molt a veure amb “tenir el cap net”. Diu tenir clar que pot aconseguir-ho i “això és el més important de tot, perquè vol dir que tot el que pots transmetre és energia positiva.”

El suport de la família, vital

El suport de la seva família és vital per a aquesta preparació mental. La seva dona i la seva filla l’acompanyen fins al control de seguretat i fins aquell moment no deixa de rebre trucades de suport i d’ànim dels seus parents. Tothom vol mostrar el seu suport a Mingote en aquesta travessia que, si l’aconseguís, el portaria a convertir-se en la primera persona a coronar 6 vuitmils en un any, batent un rècord Guinness que fins ara sosté Silvio Mondinelli, que ho va fer en 3 anys i 64 dies.      

La seva primera parada serà el Broad Peak, una muntanya de 8.051m d’altitud situada a la frontera entre el Pakistan i la Xina. “Fins al 20-25 de juliol estarem fent el primer intent i a partir d’allà ens desplaçarem al K2, i intentarem coronar el cim entre l’última setmana de juliol i la primera d’agost”, diu Mingote. Aquest serà sens dubte un dels desafiaments més grans d’aquest gran repte de vuitmils que l’alpinista es proposa d’aconseguir, ja que el K2, amb 8.611 metres d’altura –segona més alta del planeta–, és una de les muntanyes més difícils d’escalar.

“Tècnicament és una muntanya molt complexa, a més venim del Broad Peak, que s’ha resistit a molts alpinistes, i nosaltres no en pretenem fer un sinó els dos, una cosa que cap alpinista espanyol ha aconseguit fer en una mateixa temporada”.

Precisament per això és “un repte majúscul”, una cosa que, no obstant, no reflecteix el poc nerviosisme de Sergi que, encara que assegura que “són moments d’emoció perquè et veus envoltat de la família” manté en tot moment les maneres i no perd l’energia. Un nerviosisme que sí que tenen els seus familiars i els de la resta dels seus acompanyants que, malgrat estar-hi “acostumats”, no poden evitar l’emoció en la que serà el primer de múltiples comiats. Precisament en això coincideixen els tres alpinistes: no és tant el sofriment propi com el dels que es queden aquí.

I no és per a menys, l’aventura iniciada pel paretà pot portar-lo a fer història, però el mantindrà durant mesos allunyat de casa seva. “Tornaré el 15 d’agost per a les proves mèdiques i l’1 de setembre torno a anar-me’n 3 mesos més al Nepal. Després de 4 vuitmils sí que necessitaré veure com em recupero, intentaré guanyar pes i ja només quedarà l’última part del projecte, l’Everest, pujat pel vessant nord i baixat pel sud”.

I aquest és precisament l’aspecte més rellevant: saber com reacciona el cos de Sergi a tots aquests canvis ja que, encara que assegura que s’aclimata ràpid i que es veu físicament preparat, la complexitat i dificultat d’aquest gran repte depenen en part de la seva resistència i resposta corporal, i ell ho sap: “A mesura que passi el temps suposo que el meu cos s’anirà deteriorant”. Per a això, se sotmetrà a una sèrie de proves mèdiques que es faran des del CAR i “ajudaran en la investigació de malalties com el mal d’altura i a veure com reacciona el teixit muscular segons s’ascendeix”.

Darrere del repte esportiu, una gran aposta solidària

Tot i això, tampoc això no frena l’esperit i les ganes de Mingote. Darrere d’aquest projecte esportiu, s’amaga un gran repte solidari que, assegura, és el que realment l’anima a moure’s i a intentar-ho. En aquesta ocasió, l’esportista durà a terme l’ascens amb un sèquit de professionals a la seva esquena, ni més ni menys que 50 joves amb discapacitat de l’associació Apindep, que faran de periodistes cobrint la primera travessia de Sergi.  

Notícies relacionades

“Ara i aquí ens adonem que el repte de pujar 6 muntanyes de vuitmil en un any és una autèntica animalada, però quan es fa des del respecte a la muntanya i des de la il·lusió per poder explicar els projectes solidaris i inclusius que hi ha al darrere, aquesta és l’energia que t’ajuda a moure’t”.

I ara i aquí, a punt d’embarcar i aventurar-se en aquest repte, l’únic buit que queda en aquestes maletes carregades de liofilitzats el reserva Mingote per a les ganes, l’energia i el suport dels seus familiars que, sense deixar de somriure, li desitgen que triomfi en aquesta forassenyada però apassionant aventura que avui comença.