El Periódico de l'Eixample

Eixample

EIXAMPLE

Amb el cap ben cobert

Unes mil persones participen en la Passejada amb Barret a la rambla de Catalunya

icoy38244902 sombreros170430160830

icoy38244902 sombreros170430160830
icoy38244914 sombreros170430160904
icoy38244912 sombreros170430160853

/

2
Es llegeix en minuts
BEATRIZ PÉREZ / BARCELONA

La Girafa Coqueta de Josep Granyer, a la cruïlla de rambla de Catalunya amb la Diagonal, lluïa ahir un barret de palla amb una cinta rosa. Els participants en la 13a edició de la Passejada amb Barret l'hi van col·locar per a l'ocasió.

L'acte, gratuït i al qual van anar unes mil persones, està inspirat en l'Easter Parade de Nova York, on un tram de la Cinquena Avinguda es tanca al trànsit el diumenge de Pasqua perquè la gent hi passegi amb barret. Els barcelonins van poder fer exactament el mateix aquest diumenge de 12.00 a 14.00 hores al tram de la rambla comprès entre la Diagonal i la Gran Via, on va acabar la passejada.

Malgrat la pluja

«Ens encanten els barrets i trobàvem a faltar un esdeveniment així», explica Cristina de Prada modista i, amb Nina Pawlowsky, organitzadora de la Passejada amb Barret, a la qual l'any passat van anar 2.000 persones, el doble que aquest. «La pluja ha frenat la gent», justifica De Prada. Tant ella com Pawlowsky són al capdavant de l'Associació de Barreters.

«Reivindiquem el fet de passar-ho bé. És un acte de lliure circulació i obert a tothom, no hi ha cap etiqueta. La gent hi pot venir amb barrets de platja o amb altres de més sofisticats», comenta aquesta modista que va anar a la passejadaamb un barret d'alta costura dissenyat per ella mateixa. «És un tros de tela al vent, com volant».

Sens dubte, un dels barrets més originals d'aquesta Passejada amb Barret va ser el de Sergi Pérez-Pallarès, que va anar a la rambla amb una salamandra modernista de Gaudí al cap. «L'any passat me'n vaig fer un de la Sagrada Família», diu aquest passejant que a més porta ulleres rodones, un llacet i un bigoti dalinià pintat. «És la meva manera de promoure la cultura -diu-. El barret és un complement molt català».

També es van veure barrets més senzills, com alguns del Barça, irlandesos, de cuiner o simples gorres de tela per resguardar-se del fred. Tot i la pluja, l'ambient d'aquest diumenge va ser festiu, i molts vianants feien fotos, mentre altres (sempre amb barret) s'asseien a prendre alguna cosa en alguna terrassa de la rambla de Catalunya.

Claire Gledhill, anglesa resident a Barcelona, es va fer un barret de rebuig al brexit, amb les banderes catalana, del Regne Unit i de la UE.

Notícies relacionades

Montserrat Batllori es va passar un mes dissenyant el seu original barret: una muntanya amb un tren i un prat verd. «Vinc sempre a la Passejada. L'any passat em vaig fer un parterre amb flors», explica.

Els gossos Ugo i Bimba també van anar a la ruta barretaire amb els seus corresponents barrets de palla. «Jo dissenyo roba per a gossos», explica Mayte Siller, la propietària. «Aquest any vaig buscar un tema més retro». Ella repeteix (aquesta és la seva tercera edició) com fan molts dels vianants d'aquesta original passejada dominical.