El Periódico de l'Eixample

Eixample

EIXAMPLE

Alumnes d'Escolàpies-Llúria exposen en botigues del barri

Una vintena d'establiments col·laboren amb la 10a Mostra d'Art Jove

1
Es llegeix en minuts
LUIS BENAVIDES
BARCELONA

Almenys fins al 8 de juny un total de 20 quadros amb nom i cognoms han trobat el seu lloc en diferents establiments de l'Eixample. Els autors són alumnes de primer i segon de batxillerat artístic del centre educatiu Escolàpies-Llúria (Aragó, 302). Participen en la 10a Mostra d'Art Jove amb la complicitat del seu entorn més immediat. «Traspassar els límits de l'escola i sortir a l'exterior, per parlar amb els propietaris dels establiments, forma part del procés d'aprenentatge», explica Goretti Pomé, professora i coordinadora de la mostra.

L'associació de comerciants Cor Eixample col·labora en aquesta iniciativa artística seleccionant alguns quadros i facilitant els espais per a l'exposició. «Aquest any els vam presentar una espècie de catàleg digital amb tots els quadros dels nostres alumnes, i ells en van escollir una vintena. No tenen per què ser els millors, perquè no és un concurs», matisa Goretti. «El quadro -continua la coordinadora de la mostra- ha d'encaixar en l'espai de l'establiment

associat».

El quadro sense títol de Pau Martínez, de 17 anys, presideix la botiga Espai Bici (Bruc, 63). «És el meu segon quadro, i no sé si en faré gaires més. En realitat, el que voldria és dedicar-me al disseny d'interiors», matisa.

Escolàpies-Llúria, amb més de 150 anys d'història, és un referent artístic a l'Eixample, però sobretot humanístic. «Treballem valors evangèlics universals com la tolerància i el respecte a l'altre. L'art és un camí per fer les persones més humanes», afirma la directora del centre, Paloma Guerrero.

Notícies relacionades

A L'ÒPTICA / El quadro de Laia Herreros, de 18 anys, porta per títol Quan els alumnes parlin i està exposat a Llobet Òptics (Consell de Cent, 352).  Herreros es va inspirar en un quadro del pintor i poeta Albert Ràfols-Casamada, fil conductor de la mostra d'aquest any. «Vaig dibuixar una cara amb uns ulls molt expressius. Potser per això el van escollir per a aquesta botiga», explica Herreros, que subratlla el significat de l'arbre, verdader element central. «Simbolitza el creixement personal -afegeix la jove-, i les poncelles tancades representen el pas a una altra etapa».

El propietari de l'òptica, Xavier Llobet, aplaudeix la iniciativa. «He participat en aquesta mostra des dels seus inicis i m'hauria quedat amb més d'un dels quadros exposats, perquè realment són joves amb molt de talent. Llàstima que no estiguin a la venda», admet. H