complex any acadèmic 20-21

Activitats extraescolars: ¿com triar la millor opció?

Amb la tornada al col·le arriba també l'hora d'organitzar les activitats a fer després de l'escola

zentauroepp7884969 tema del dia 13 03 08   deporte en la escuela  ni os juegan 200908085532

zentauroepp7884969 tema del dia 13 03 08 deporte en la escuela ni os juegan 200908085532 / ANDREA BOSCH

1
Es llegeix en minuts
R. C.

L’elecció de les activitats extraescolars sol ser un maldecap per a molts pares. Amb la tornada al col·le comencen els ajustos per organitzar el calendari dels nens, una vegada que surten del col·le. A l’hora d’elegir quines activitats extraescolars poden fer els més petits sorgeixen nombrosos dubtes. Molts pares es veuen desconcertats per l’extensa oferta, però no s’ha de caure en temptacions i s’han d’organitzar bé les activitats extraescolars.

Les activitats extraescolars hauran de ser un complement a la formació del nen, ja que fomenten l’activitat física i el desenvolupament intel·lectual i cultural dels més petits. Les classes extraescolars de música i ball, juntament amb els esports, són les més sol·licitades.

Les activitats extraescolars han de ser una sortida per als nens, mai ha de ser una obligació. Els nens no s’han de sentir desconcertats amb les seves classes extraescolars. Una bona manera de triar les activitats extraescolars és consensuar-les entre pares i fills. És recomanable asseure’s amb els nens i escoltar les seves peticions i preferències. Una vegada fet això, es podrà organitzar aquest calendari de tardes amb les extraescolars.

Efectes positius 

Notícies relacionades

Les activitats extraescolars fomenten nombroses facetes en el desenvolupament dels nens. D’una banda, els serveix per relacionar-se amb més nens. A més, en moltes ocasions, les activitats extraescolars estan relacionades amb assajos i entrenaments. Això suposa una manera molt efectiva d’introduir la capacitat d’esforç en els més petits. D’altra banda, s’introdueixen també en les competicions. Això es tradueix en companyerisme i capacitat de superació.

Finalment, les activitats extraescolars suposen un element fonamental per a la conciliació familiar. Molts pares recorren a les activitats extraescolars per poder conciliar millor feina i família. Les hores en què els nens són a les classes extraescolars són una prolongació de l’horari lectiu, per la qual cosa els pares poden allargar en aquests casos les seves jornades laborals.

Temes:

Nens Nou curs