PUBLICACIÓ DE QS WORLD UNIVERSITY RANKINGS

La UB i la UAB superen l'Autònoma de Madrid entre les millors universitats del món

Les tres institucions són entre les 200 primeres mentre que la UPF es col·loca al lloc 298

 

  / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel

Malgrat les estretors i les retallades en el pressupost que s’arrosseguen des del 2010, les universitats catalanes encara gaudeixen de certa bona salut. Aquest dimecres s’ha fet públic el QS World University Ranking 2020, un dels tres de referència mundial juntament amb el que confeccionen la publicació Times Higher Education i la Universitat de Xangai. La Universitat de Barcelona (UB) recupera el primer lloc entre les espanyoles, aconseguint el lloc 165, per davant de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), lloc 188, i l’Autònoma de Madrid, que es queda, en el 192. Les catalanes han superat la facultat madrilenya per primera vegada en els tres últims anys gràcies a la davallada de l’UAM, que l’any passat era a la posició 159, fins i tot per davant de la UB.

Notícies relacionades

La UB guanya una posició, una cosa certament destacada ja que 14 de les 27 universitats espanyoles citades per aquesta llista perden força. La Pompeu Fabra és una altra de les que puja: del 298 al 285. També la UAB, que passa del 193 al 188. A la quarta posició de les espanyoles s’ha col·locat la Complutense de Madrid. Tenint en compte que al món hi ha prop de 26.000 universitats, colar-se en aquest rànquing suposa tota una fita. Implica, de fet, posicionar-se entre el 2% de les millors.  

Segons l’analista educatiu Quacquarelli Symonds, les millors universitats del món són, per aquest ordre,l’Institut de Tecnologia de Massachussets, Stanford, Harvard, Oxford i l’Institut de Tecnologia de Califòrnia.