SERVEIS ESCOLARS

La Fapac demana que el menjador escolar l'assumeixi Ensenyament

L'associació de pares discuteix que la conselleria hagi de licitar el servei

1
Es llegeix en minuts
Carmen Jané

La Federació d’Alumnes de Mares i Pares de Catalunya (Fapac) reclama que el servei de menjador sigui part del sistema educatiu, extensiu a tots els alumnes, inclusiu gratuït i universal, a més d’incloure productes de proximitat i de tenir cuina pròpia a cada escola. L’entitat, que agrupa unes 2.300 ampes, està radicalment en contra de la intenció de la Conselleria d’Ensenyament de licitar el servei de menjador mitjançant contractació pública i demana que sigui el mateix departament qui ho assumeixi de forma directa amb personal propi.

Segons asseguren, “no és cert que la Llei de Contractes del Sector Públic (LSCP) obligui a licitar els menjadors de les escoles públiques de Catalunya” i que des del febrer passat estan demanant a la Conselleria d’Ensenyament que els enviï els seus arguments a favor sense que hagin obtingut resposta.

Les ampes ja es van rebel·lar a començaments de curs sobre la intenció de licitar els serveis de menjador de les escoles mitjançant contractació pública, arran dels primers anuncis del conseller Josep Bargalló de promulgar un nou decret que reguli aquest servei.

Notícies relacionades

Alguns centres gestionen el servei de menjador a través de l’ampa, que contracta com a entitat jurídica a l’empresa que considera convenient. Aquesta és la pràctica amb què vol acabar Ensenyament, que ha obert un procés participatiu per obtenir punts de vista sobre el tema. S’hi habilitarà una web a la qual conviden a participar directors de centres, ajuntaments i ampes.

Barcelona, Badalona, Cornellà i 14 municipis han demanat paralitzar el nou decret de menjadors escolars que promou Ensenyament. La conselleria afirma que, en virtut de la llei de contractació pública de Catalunya, el Govern no pot externalitzar la contractació de serveis, per la qual cosa tan sols el centre, el consell comarcal o l’ajuntament els podria contractar.