Bargalló reclama contundència contra els centres que segreguen

El conseller d'Ensenyament lloa la reforma de la LOMCE però en demana la seva derogació completa

undefined44225037 barcelona 09 07 2018 sociedad el conseller de ensenyament jo180713144152

undefined44225037 barcelona 09 07 2018 sociedad el conseller de ensenyament jo180713144152

2
Es llegeix en minuts
Carmen Jané

El conseller d’Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló, ha mostrat aquest divendres la seva satisfacció per la proposta del Ministeri d’Educació de modificació de la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce), tot i que hauria preferit una derogació absoluta de la norma, i ha demanat que en el tràmit parlamentari la reforma educativa sigui "més contundent" en aspectes com la coeducació que practiquen algunes escoles concertades vinculades a l’Opus Dei.

Per a Bargalló, la coeducació i la no segregació per sexes hauria de ser "requisit imprescindible" per concedir el concert, en la línia del que es pretén fer a Catalunya, on ja ha anunciat que es revisaran tots aquests acords per a centres concertats. 

En una visita a Vilanova i la Geltrú, el conseller ha considerat que la proposta "és a la pràctica una derogació de la LOMCE sense ser-ho", tot i que ha demanat que es concretin més alguns aspectes. També ha trobat a faltar modificacions en les funcions de la inspecció, el sistema d’oposicions i els cossos docents.

Bargalló ha confiat que "la contundència contra el greuge a l’escola de la llei Wert es pugui consolidar i consensuar entre tots". El conseller ha recordat que a Catalunya la LOMCE es va aplicar "parcialment" i que mai es van arribar a implantar ni els "itineraris" formatius ni la Formació Professional Bàsica. 

Segons el seu parer, la llei Wert volia "destruir bases del sistema educatiu" català, amb l’intent de dinamitar la immersió lingüística i el sistema propi educatiu. Ara, va dir, "desapareixen les voluntats intervencionistes de l’Estat" en el model lingüístic i es torna a la normalitat.

Els elements, va explicar, recentralitzadors, antipedagògics, antiautonòmics i radicalment conservadors de la Lomce "havien de satisfer la FAES, però no satisfeien cap persona que estimi amb un mínim d’afecte al sistema educatiu".

Crítiques del PP

Notícies relacionades

El president del PP, Pablo Casado, en canvi, ha mostrat el rebuig de la formació que lidera al "desmantellament" de la reforma educativa, que va impulsar el seu partit en el Govern i de la qual ha afirmat que "havia permès baixar el fracàs i l’abandonament escolar més de sis punts" a Espanya, segons l’agència Europa Press. "S’ho volen carregar tot, tornar al model fracassat de l’atur juvenil massiu", ha dit.

El Govern de la Comunitat de Madrid, també del PP, s’ha mostrat "perplex" per no haver rebut la proposta de reforma i demanen explicacions a la ministra Isabel Celaá. 

Temes:

Catalunya