van cobrar uns 2.000 € cada un

La UB expulsa quatre estudiants per robar i vendre un examen el 2016

Els alumnes, que cursaven el grau en ADE, van aconseguir el document entrant il·lícitament en el correu electrònic del professor

rjulve2007520 26 06 2004   universitat central de barcelona   fachada de l180907201516

rjulve2007520 26 06 2004 universitat central de barcelona fachada de l180907201516

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Universitat de Barcelona (UB) ha expulsat per un període de dos anys quatre estudiants responsables del robatori i la comercialització d’un examen el juliol del 2016. El document era una avaluació de l’assignatura Fonaments de la Fiscalitat del tercer curs del graud’Administració i Direcció d’Empreses (ADE), segons ha informat el centre en un comunicat aquest dimarts.

Els quatre alumnes, tres nois i una noia, van robar la proposta de preguntes i respostes entrant de forma il·lícita en el correu electrònic d’un professor i les van vendre per entre 20 i 300 euros a cada interessat. Segons fonts de la UB i delsMossos d’Esquadra, l’examen "va circular molt" i cada un dels implicats pot ser que s’embutxaqués uns 2.000 euros.

En vista de la gravetat dels fets, el centre va posar el cas en mans de la policia autonòmica i, dos anys després, la UB els ha sancionat amb una expulsió temporal de la Facultat d’Economia i Empresa, amb la voluntat d’actuar contra conductes fraudulentes en l’àmbit acadèmic que recull el nou codi ètic.

Notícies relacionades

"Aquest tipus de conductes posen de manifest, a més d’una falta absolutad’honradesa  acadèmica, una actitud de menyspreu cap a les normes de convivència i respecte que han de regir les relacions en la comunitat universitària”, ha afirmat la UB.

Descoberts per un missatge anònim

La universitat va tenir coneixement d’aquest robatori i difusió de les preguntes per un missatge anònim que va rebre una professora l’endemà de la prova, i ho va denunciar a la policia. El centre educatiu, després de confirmar els fets, va anul·lar i va repetir l’examen.