Anar al contingut

enquesta

La tornada a l'escola s'encarirà aquest any fins als 259 euros per alumne

Una de cada quatre famílies afirmen que gastaran més que el 2017

El Periódico

La tornada a l'escola s'encarirà aquest any fins als 259 euros per alumne

La tornada a l’escola, l’inici del curs escolar, tindrà aquest any un cost mitjà de 259 euros per alumne, un 8% més que el 2017, segons l’observatori Cetelem, que analitza el comportament dels espanyols respecte a la intenció de despesa amb la tornada a l’escola en comparació amb anys anteriors.

El 26% de les famílies enquestades assegura que pensa gastar més en les seves compres escolars que el curs passat. D’altra banda, el 55,5% dels consumidors enquestats gastarà el mateix en les seves compres relacionades amb aquestes dates.

Segons l’observatori, hi ha un increment de quatre punts en el percentatge d’espanyols que espera poder realitzar una menor despesa en aquestes compres (18,5%, contra el 14,6% el 2017). Per sobre de la despesa mitjana, un 13% de les famílies espanyoles enquestades afirma que desemborsarà més de 1.000 euros per alumne amb la tornada a l’escola.

Material, llibres i roba

El material escolar, els llibres i la roba són els productes que generen més despesa a les llars pel començament del curs. En concret, el material escolar serà a la llista de la compra del 44% dels enquestats, els llibres en el 39% i la roba en el 35%.

Altres productes com ara motxilles, uniformes i material per al menjar (termos i tàpers) augmenten les mencions dels enquestats quan són preguntats per com gastaran els diners.

Les dades analitzades en aquesta edició especial de l’Observatori Cetelem sobre intenció de despesa en la tornada a l’escola s’han obtingut a partir de la realització d’una enquesta 'online' realitzada per l’empresa Investmarket Metodologia ‘online’ (CAWI) amb una mostra de 1.000 persones.

Temes: Nou curs