NOU EXECUTIU

Celaá buscarà el pacte d'Estat per l'Educació i el respecte a les llengües cooficials

La nova ministra es fixa com a prioritat la reformulació de la Formació Professional

zentauroepp10505823 vit05  vitoria  09 04 09   la consejera de educaci n  univer180606114955

zentauroepp10505823 vit05 vitoria 09 04 09 la consejera de educaci n univer180606114955 / David Aguilar

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

La nova ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, no tira la tovallola davant de la possibilitat d’assolir el pacte d’Estat per l’Educació les negociacions del qual va trencar el PSOE. Tot i que amb molta  prudència, ha anunciat que explorarà "les possibilitats de reprendre" les "negociacions per al pacte d’Estat d’Educació", perquè "la ciutadania ens reclama acords".

"Prenc la paraula a l’exministre Méndez de Vigo", ha dit Celaá. El ministre sortint ha assegurat uns minuts abans en cordial discurs que sempre ha sigut partidari del pacte i que ho continuarà sent.

Els socialistes van abandonar les negociacions que tenien lloc en una comissió específica del Congrés al negar-se el PP a tancar un curs sobre el finançament que la lligués a un percentatge del PIB. No serà fàcil que ara els conservadors es prestin a tornar a parlar, per això la prudència amb què la ministra aborda la qüestió.

La immersió lingüística

Notícies relacionades

Celaá s’ha compromès també al màxim "respecte a les llengües cooficials", en el que sí que significaria un gir respecte a l’enfrontament que els ministres del PP han mantingut amb Catalunya per la immersió lingüística.

L’eix de la seva actuació, ha dit, serà "la qualitat, l’excel·lència", però vigilant sempre que no vagi en detriment de l’"equitat". Quant a la seva prioritat, la revela el canvi de denominació del ministeri. Serà la Formació Professional.